ροή ειδήσεων

Αναστασιάδης: Περιμένουμε την Ελλάδα για να καθορίσουμε την κυπριακή ΑΟΖ προς τα δυτικά



«Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ», υπογράμμισε Τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος αναμένει η Λευκωσία σε σχέση με την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, διότι οι ζώνες που διαχωρίζουν τις δύο ΑΟΖ εφάπτονται, δήλωσε σήμερα ο Κυπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.


Ο κ. Αναστασιάδης ερωτώμενος κάτω από ποιες προϋποθέσεις η Κύπρος θα οριοθετήσει την ΑΟΖ προς τα δυτικά απάντησε πως «έχει ήδη λεχθεί ό,τι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Καστελόριζο σε σχέση με διεκδικήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν γι’ αυτό καθυστερεί η Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι θέμα οριοθέτησης της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, είναι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Επομένως, αυτό είναι εντελώς ξένο θέμα προς όσα συζητούμε για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ».
Ερωτηθείς αν τον ανησυχούν δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας ότι μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα θα καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και ανάλογα θα αντιδράσουμε και θα δράσουμε».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/1/18 23:25

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ -ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ- ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ-ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΛΙΕΙΑ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΚ,Λ,Π,-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΚΥΙΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.-ΣΑΣ ΦΕΡΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΑΛΙΕΙΑ,ΓΕΩΡΓΙΑ,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΥΣΑΝ.-ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *