ροή ειδήσεων

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου



Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε καταβολή μεγάλου ποσού στους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΚΡ μετά από έκδοση δικαστικών αποφάσεων που σχετίζονται με επιδόματα γάμου, δώρα εορτών και άλλες απολαβές. Το ποσό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους ανέρχεται στα 6.200.000 ευρώ και με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προτείνουν κατέρχεται στα 1.500.000.
Αποτέλεσμα της έντασης αλλά και της διαφαινόμενης θέσης της δημοτικής αρχής για παραπομπή του θέματος σε άλλη συνεδρίαση, ήταν να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΚΡ και ο νομικός τους σύμβουλος να δηλώσει ότι αποσύρεται η συμβιβαστική πρόταση.
Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος κατά την τοποθέτηση του ανέφερε ότι ο δήμος δεν είναι καθολικός διάδοχος της ΔΕΚΡ, τονίζοντας πως υπάρχει μόνο μια απόφαση εκτελεστή, ύψους 110.000 ευρώ και ότι απομένουν νομικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσει ο Άρειος Πάγος.
«Όσο εύκολα βγάζουν αποφάσεις τα δικαστήρια υπέρ των εργαζομένων άλλο τόσο εύκολα βγάζουν αποφάσεις κατά των δημοτικών αρχών» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η όποια πρόταση έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και ασφαλής για τους δημοτικούς συμβούλους για τυχόν καταλογισμό ευθυνών.
Ο επικεφαλής της μείζονας μειοψηφίας, Στράτος Καρίκης, τάχτηκε υπέρ της πληρωμής των εργαζομένων με την προϋπόθεση η νομική υπηρεσία του δήμου να καταθέσει ένα ασφαλές πλαίσιο για το συμβιβασμό, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργος Υψηλάντης, έκανε λόγο για «όχι καλούς νομικούς χειρισμούς εκ μέρους του δήμου Ρόδου» τασσόμενος υπέρ της λήψης πολιτικής απόφασης για την πληρωμή των εργαζομένων.

ert

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/1/18 18:16

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΞΟΔΕΨΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΜΕΧΡΙ Κ Η ΦΑΤΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΦΑΤΝΗ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *