ροή ειδήσεων

Φόβοι για ισχυρότερο επερχόμενο σεισμό στη Β.Ελλάδα

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το «σμήνος σεισμών» στο Κιλκίς



Έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Μακεδονία τις τελευταίες ώρες


Πάνω από 10 σεισμοί, διάφορων εντάσεων, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 ώρες στην περιοχή, με την ισχυρότερη να σημειώνεται στις 6:24, μεγέθους 4,7 Ρίχτερ.






Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 00:13, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, μεγέθους 4 Ρίχτερ, 8 χλμ. βορειοανατολικά του Δροσάτου. Ακολούθησε τρία λεπτά αργότερα δεύτερη δόνηση, 3,8 Ρίχτερ και στις 00:19 τρίτος σεισμός, 3,3 Ρίχτερ.



Φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό

Οι σεισμολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις σεισμικές δραστηριότητες στην περιοχή και εκτιμούν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για προσεισμική ακολουθία που προηγείται μιας ισχυρότερης σεισμικής δόνησης. Αλλωστε, όπως είπαν, πρόκειται για περιοχή με ρήγματα που δίνουν μεγαλύτερους σεισμούς.

«Εχουμε ''σμήνος'' σεισμών που έγιναν αισθητή σε όλη την κεντρική Μακεδονία. Είναι κάτι που παρατηρείται πολλές φορές στον ελληνικό χώρο και έχει να κάνει με τα ρήγματα της περιοχής», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε ότι οι σεισμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως. Θα υπάρξει εξέλιξη της δραστηριότητας. Είμαστε επιφυλακτικοί τις πρώτες ώρες», ενώ συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν την διαμονή σε παλιά σπίτια

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παπαζάχος δεν έκρυψε τον προβληματισμό για τη σεισμική δραστηριότητα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μια περιοχή με ρήγματα που δίνουν και μεγαλύτερους σεισμούς, όπως είπε. «Υπάρχει το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού και να πρόκειται για ακολουθία με προσεισμικό χαρακτήρα, αν και πιο πιθανό είναι να ''σβήσει'' φυσιολογικά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Γεωφυσικής. «Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ακόμη. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πιο ισχυρό σεισμό, λόγω του ιστορικού της περιοχής», δήλωσε ακόμη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *