επικαιρότητα

Ανακοίνωση των Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου σχετικά για τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. ευρείας χρήσηςΜε αφορμή τις αντιδράσεις πολιτών σχετικά με την υπερβολική αύξηση των τιμών στα μη υποχρεωτικά συνταγογραφούμενα φάρμακα (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. ευρείας χρήσης, όπως αναλγητικά τύπου DEPON-PANADOL-ΚΡΕΜΕΣ VOLTAREN κ.ά.) θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι:


Οι αυξήσεις που παρατηρούνται είναι συνέπεια του μνημονιακού νόμου 4254 του 2014 σύμφωνα με τον οποίο οι τιμές των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. καθορίζονται πλέον ελεύθερα από τις φαρμακευτικές εταιρίες και όχι από το Υπ. Υγείας όπως τα υπόλοιπα φάρμακα που χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ τα οποία υπόκεινται σε διατίμηση και οι τιμές τους μειώνονται συνεχώς.
Οι τιμές που αναγράφονται επί της συσκευασίας των φαρμάκων αυτών δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική τους αξία, καθώς οι χονδρικές τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα από τις φαρμακευτικές εταιρίες κατά το δοκούν, ανά τακτά διαστήματα και δεν υπόκεινται σε καμία διατίμηση.
Οι φαρμακοποιοί είναι ο τελευταίος τροχός στην διατίμηση του φαρμάκου και ουδεμία ευθύνη φέρουν για τις υπέρογκες αυξήσεις που προέκυψαν από την απελευθέρωση των τιμών. Μάλιστα, χωρίς να θεωρηθούμε μετά Χριστό προφήτες, ήμασταν οι πρώτοι που αντιδράσαμε έντονα και επανειλημμένα, καθώς προβλέψαμε ότι η εμπορευματοποίηση και απελευθέρωση των συγκεκριμένων φαρμάκων, θα είχαν τις συνέπειες που όλοι τώρα βλέπουμε.
Όλα αυτά γίνονται με απώτερο σκοπό να οδηγηθούν τα φάρμακα σε περίεργα κανάλια διακίνησης με ανεξέλεγκτες τιμές, χωρίς την ασφάλεια και συμβουλή του φαρμακοποιού.

Το φάρμακο για μας ήταν και πρέπει να παραμείνει κοινωνικό αγαθό.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: γελανε και οι πετρες με την απαγορευση στα σχολεια σήμερα... καλύτερη μερα δεν γινόνατε

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης