ροή ειδήσεων

Ρόδος: καταδικάστηκε 63χρονος που έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Αναζητήθηκαν 34.578,30 ευρώ και βρέθηκαν μόλις 5,96 ευρώ



Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 63χρονος κάτοικος Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος απάτης.


Στον κατηγορούμενο, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, έχει επιβληθεί ήδη καταλογισμός ποσού 38.089,39 ευρώ διότι εισέπραξε παράνομα από το λογαριασμό της νεκρής μητέρας του, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος, τη σύνταξη που ελάμβανε.

Ο καταγγελλόμενος προέβη συγκεκριμένα σε ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος και στον οποίο κατετίθετο η σύνταξη της θανούσης συνταξιούχου του Ελληνικού Δημοσίου, μητέρας του.

Στον λογαριασμό αυτό κατατέθηκε ποσό 34.572,34 ευρώ, για το διάστημα από 1 Μαΐου 2010 έως 30 Ιουλίου 2012, το οποίο δεν εδικαιούτο, γιατί η συνταξιούχος απεβίωσε στις 20ή Απριλίου 2010.

Το ποσό των 34.578,30 ευρώ αναζητήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και βρέθηκαν μόνο 5,96 ευρώ καθώς το υπόλοιπο ποσό 34.572,34 ευρώ είχε αναληφθεί.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος κατέθεσε από την πρώτη στιγμή ότι η αξίωση έχει ικανοποιηθεί και ότι είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας του.

Είχε βρει στην οικία της δύο βιβλιάρια και κατέθεσε ότι νόμιζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από μερίσματα μετοχών και ότι τα ανέλαβε για να πληρώσει υποχρεώσεις της.
newsbeast
 dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *