ροή ειδήσεων

Βόμβα στο πρωτάθλημα! Τεράστιο διπλό της ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη στο 87’ και στο 94’!

2-1 για την Ένωση και τρελή τροπή στη μάχη του τίτλου! του Δημήτρη Σκούφου



Τι είδαμε πάλι σήμερα! Μέχρι το 80' το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ήταν από μέτριο έως κακό, όμως έκτοτε έγινε... χαμός! Ο Ανσαριφάρντ έβαλε μπροστά τους Ερυθρόλευκους στο 81', αλλά η Ένωση δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε στο 87' μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Γιακουμάκης έδωσε την χαριστική βολή στον Ολυμπιακό με γκολ στο 94', δίνοντας την σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Το ματς είχε πολλές και σκληρές μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει πολύ στο ξεκίνημα και μέχρι το 15' να μην αφήνει την ΑΕΚ να πάρει ανάσα. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ισορρόπησαν μετά το τέταρτο, όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ερυθρόλευκα καρέ. Ο Πάρντο είχε τις μοναδικές ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο (25' και 40'), όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Τσιντώντας τον σταμάτησε.

Η Ένωση ήταν καλύτερη συνολικά στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Αραούχο στο 58', αλλά κυρίως με την κεφαλιά του Μασούντ στο 69', όταν ο Σισέ έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Κούτρη στο 66', ενώ με την είσοδό του ο Μάριν έχασε σπουδαία ευκαιρία, όμως ο Τσιντώτας έβγαλε σε κόρνερ στο 81'.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν εκπληκτικό, με τον Ανσαριφάρντ να σκορπίζει χαρά στους φίλους του Ολυμπιακού, όμως η ΑΕΚ έκανε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της ιστορίας της και πήρε τη νίκη με δύο γκολ στο 87' και το 94', που πλέον την βάζουν και πάλι πολύ γερά στην μάχη του τίτλου.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Γιακουμάκης ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε στο παιχνίδι στο 85', όταν ακόμα ήταν 1-0 και με δικό του τέρμα στο 94' έδωσε την τεράστια νίκη στην ΑΕΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με αρκετές εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρσία με βασικότερη την μη χρησιμοποίηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Προτό, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Σισέ με τον Μποτία και όχι τον συνήθη ύποπτο, Ένγκελς. Στα δεξιά ήταν ο Ομάρ και στα αριστερά ο Κούτρης. Στην μεσαία γραμμή πήρε θέση η τριάδα των Οφόε, Ζιλέ και Ρομαό, στην κορυφή της επίθεσης ο Μιραλάς και στα άκρα οι Φορτούνης και Πάρντο.

Για την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να αφήσει εκτός 11άδας τον Μάρκο Λιβάγια, ενώ στο τέρμα χρησιμοποίησε τον Τσιντώντα. Στις υπόλοιπες θέσεις, οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Γκάλο δεξιά και ο Μπακάκης αριστερά. Στα χαφ ήταν οι Σιμόες, Κονέ και οι Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ και Μπακασέτας πίσω από τον Αραούχο.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουϊ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφό (59' Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79' Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (85' Γιακουμάκης), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Λιβάγια).

Η ΦΑΣΗ: Η φάση του 94ου λεπτού. Ο Γκάλο έφυγε από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα και ο Γιακουμάκης με κοντινό πλασέ νίκησε τον Προτό για το τελικό 1-2.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Παπαπέτρου προσπάθησε να κρατήσει σε ισορροπία το ματς που ήταν πολύ σκληρό και οι κίτρινες που έδειξε ήταν σωστές. Ορισμένες φάσεις του ξέφυγαν και θα μπορούσε να "κιτρινίσει" και άλλους παίκτες, ενώ "ελέγχεται" στην φάση του 17' όταν έδειξε "παίζετε" σε μαρκάρισμα του Βράνιες στον Μποτία μέσα στην περιοχή. Μια φάση που θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Όσο για την φάση του δεύτεορυ γκολ της ΑΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε ο Ολυμπιακός για φάουλ, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στον Μποτία, ο οποίος αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Με πολλές εκπλήξεις ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, σε ένα ματς που πήγαινε... σβηστά για 0-0, όμως μας αποζημίωσε στο τέλος με τα τρία γκολ μέσα σε 13'. Στην... σούμα η ΑΕΚ έπαιξε πιο ορθολογικά και εν τέλει διακιώθηκε, παίρνοντας σπουδαίο διπλό.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Με τη νίκη της μέσα στο "Καραϊσκάκης" η ΑΕΚ άφησε στην τρίτη θέση τον Ολυμπιακό και βρίσκεται πλέον μόνη δεύτερη, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, δείχνοντας φέτος ικανή για να φτάσει μέχρι τέλους στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από ένα σπουδαίο τρίποντο, όμως η αδράνειά του στο τέλος του στοίχισε και πλέον απομακρύνθηκε από την κορυφή, χωρίς βέβαια να έχει χάσεις τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *