ροή ειδήσεων

Σάλος και καμία απάντηση για το επίδομα ενοικίου σε Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου



Το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης παίρνει €12.000 τον χρόνο κρατική επιδότηση για να νοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι , ενώ το 2015 είχε €450.000 εισόδημα, καταθέσεις που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, επενδύσεις που ξεπερνούν τα $3 εκατ. και διαθέτει πολυτελή βίλα στη Σύρο, διαμέρισμα στη Γλυφάδα και τις ΗΠΑ«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», λέει το λαϊκό γνωμικό που μοιάζει να ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου. Η είσπραξη επιδόματος 12 χιλιάδων ευρώ ετησίως για τη διαμονή της, απόφαση που υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο και η ίδια προΐσταται (!) έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων.


Η δυσφορία είναι τεράστια και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ως «ηθικό ατόπημα» χαρακτηρίζουν ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης το χρυσό ενοίκιο που έφερε στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα. «Τη στιγμή που καλούμαστε να υπερασπιστούμε τους πλειστηριασμούς, το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστια πρόκληση που δεν καταπίνεται εύκολα», σχολίασε συμπολιτευόμενος βουλευτής, ο οποίος, από τότε που έγινε γνωστή η είδηση, δέχτηκε καταιγισμό παραπόνων, πολλά από αυτά οργισμένα. Όχι αδίκως, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η κ. Αντωνοπούλου λαμβάνει 1000 ευρώ το μήνα και το υπουργείο της για τον ίδιο λόγο (βοήθημα για την αποπληρωμή του ενοικίου) παρέχει 80 ευρώ στα νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μάλιστα, στην οποία ανήκει και η ίδια δεν διστάζει να προβάλει διαρκώς το φιλολαϊκό της πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι ασκεί κοινωνική πολιτική που βοηθά τους οικονομικά αδύναμους.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, στην όλη ιστορία προκαλεί το γεγονός ότι η προκλητική αυτή απόφαση στηρίζεται σε νόμο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης. Με τη διάταξη του ν. 4336/15 (Συνταξιοδοτικές διατάξεις Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης) καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας, αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Η νεοσύστατη κυβέρνηση δηλαδή άλλαξε ουσιαστικά την απόφαση του 1994 (του τότε Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη) που επιδοτούσε μόνο τη διαμονή βουλευτών της επαρχίας για τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και συμπεριέλαβε στην επιδότηση και τα έξοδα των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης. Η απόφαση, μάλιστα, ισχύει ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο! Tη δεδομένη στιγμή, η αποκάλυψη αυτή αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα, πίσω από το οποίο οχυρώνεται η κυβέρνηση.



Η έγκριση δαπάνης ύψους 12.000 ευρώ για τη διαμονή της κυρίας Αντωνοπούλου από 1/9/2015 έως 31/8/2016




Η έγκριση δαπάνης ύψους 3.000 ευρώ για τη διαμονή της κυρίας Αντωνοπούλου από 1/10/2016 έως 31/12/2016



Η έγκριση δαπάνης ύψους 4.000 ευρώ για τη διαμονή της κυρίας Αντωνοπούλου από 1/8/2017 έως 30/11/2017

Παρά το ντόρο, δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη απάντηση. Σύμφωνα, όμως, με αποκλειστικές πληροφορίες, η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να υπάρξει μία κοινή γραμμή πλεύσης. Το Μέγαρο Μαξίμου παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένο με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, ενώ ενδεικτικό της αμηχανίας που κυριαρχεί είναι το σχόλιο που αποσπάσαμε από κυβερνητικό παράγοντα. «Είμαι εξίσου σοκαρισμένος με τους υπόλοιπους για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπουργός μπήκε σε διαδικασία να διεκδικήσει το συγκεκριμένο επίδομα, αν αναλογιστεί κανείς το εισόδημά της». Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι «Αυτό δεν έγινε εν γνώσει του πρωθυπουργού αν και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κ. Αντωνοπούλου ότι δεν τήρησε το γράμμα του νόμου. Έτσι έκρινε, έτσι έκανε».

Έντονη ήταν και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να «τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός». «Αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων», σχολίασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την επίμαχη αποκάλυψη.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός κυριάρχησε και στα σόσιαλ μίντια, με πολλούς χρήστες να επιστρατεύουν το χιούμορ τους για να το καυτηριάσουν. «Βοηθήστε και εσείς τη Ράνια να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού της. Ό,τι μπορεί ο καθένας μας», γράφει ένας. «Άτιμη πενία, άτιμη κοινωνία, να σε ρίχνει στην ανάγκα να ζητάς από το κράτος για να βγαίνει το ενοίκιο του μήνα», σχολιάζει δεικτικά άλλος ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στο ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ περικόπτονται συντάξεις και επιδόματα και ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας.












Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/2/18 16:29

    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ -ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ-ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.-ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΕ -ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-Η ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.-ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *