ροή ειδήσεων

Συγκέντρωση στην Κω για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολικών κτιρίων (ΦΩΤΟ)

Β' ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Από την συγκέντρωση στην Κω



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Φλεβάρη στην Κω, η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, για την καθυστέρηση που υπάρχει στην αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που έπαθαν ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 21ης Ιούλη 2017.

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κω, του 2ου ΓΕΛ Κω και του 1ου Γυμνασίου Κω, (περίπου 1.000 μαθητές), αναγκάζονται να πηγαίνουν από τον Σεπτέμβρη, σε απογευματινή λειτουργία σε άλλα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα την αναστάτωση και ταλαιπωρία εκατοντάδων οικογενειών. Παρά το μέγεθος του προβλήματος και 7 μήνες από τον σεισμό, δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα συγκεκριμένα σχολεία. Ακόμα και οι σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με εργολάβους που θα εκτελέσουν τις εργασίες, δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όλα αυτά κάνουν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο και η επόμενη σχολική χρονιά να βρει τους μαθητές των τριών σχολείων “ξεσπιτωμένους”.

Κυβέρνηση και Δήμος μεταθέτουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ο Δήμαρχος Κω, που παραβρέθηκε στην συγκέντρωση, αποκάλυψε ότι οι εργασίες αποκατάστασης δεν πιστεύει ότι θα ξεκινήσουν πριν τις 25 Μάρτη και ότι ελπίζει τον επόμενο Σεπτέμβρη να είναι έτοιμο, το ένα μόνο σχολείο. Αυτές οι εξελίξεις προκαλούν την αγανάκτηση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που αποφάσισαν τη συνέχιση των αγώνων τους με πιο αποφασιστικό τρόπο, για να εξασφαλιστεί η επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία τους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πέρα από την δυναμική παρουσία των εκπαιδευτικών, συμμετείχαν αντιπροσωπείες Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Δωδεκανήσου, του Αγροτικού Συλλόγου Κω, του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος της ΟΓΕ), πολλοί γονείς και μαθητές που έδωσαν ένα ξεχωριστό παλμό στην συγκέντρωση.



902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *