ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο εδώλιο δύο άτομα για μεταφορά κοκαΐνης



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν τον Φεβρουάριο, 35χρονη Ουκρανή που συνελήφθη για την μεταφορά 157 γραμμαρίων κοκαΐνης κρυμμένη μέσα στα γεννητικά της όργανα, από τον Πειραιά στη Ρόδο αλλά και 48χρονος Ροδίτης που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στις αρχές του 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ έκαστος, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν την 35χρονη αλλοδαπή την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 λίγα λεπτά αφότου είχε αποβιβαστεί από το πλοίο της γραμμής με το οποίο ήρθε στο νησί της Ρόδου.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονταν επίσης δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων 48 ετών που είχε προσαχθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, αλλά και δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών η 35χρονη Ουκρανή επικοινώνησε πριν μερικές μέρες με Αλβανό ο οποίος και της είπε να μεταβεί σε τοποθεσία στην Αθήνα και να παραλάβει από συμπατριώτη του τις ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να τις μεταφέρει στην Ρόδο και να τις παραδώσει σε Έλληνα με σκοπό την παραπέρα διακίνησή τους σε τοξικομανείς.
Πράγματι η 35χρονη πήρε τα ναρκωτικά και εν συνεχεία επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής με το οποίο και ήρθε στη Ρόδο.

Εκεί στις 8 Φεβρουαρίου 2015 το απόγευμα και λίγη ώρα αφότου αποβιβάστηκε την 35χρονη εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι σε έλεγχο που της έκαναν βρήκαν να κατέχει επιμελώς κρυμμένη μέσα στα γεννητικά της όργανα ποσότητα κοκαΐνης βάρους 157,6 γραμμαρίων!

Από την αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης από την αστυνομία προέκυψε επίσης ότι η 35χρονη δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό αφού από το Δεκέμβριο του 2014 είχε πραγματοποιήσει άλλες τρεις παρόμοιες μεταφορές ναρκωτικών στο νησί μας.

Η 35χρονη Ουκρανή ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκε, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές της αποδίδονται και παραδέχτηκε την τελευταία μόνο μεταφορά των ναρκωτικών, την οποία όπως τόνισε την έκανε προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να μεγαλώσει το ανήλικο παιδί της.

Σε ότι αφορά τις άλλες τρεις φορές που σύμφωνα με την δικογραφία η αλλοδαπή ήρθε από τον Δεκέμβριο του 2014 έως την σύλληψή της στο νησί μας, η 35χρονη είπε ότι την πρώτη φορά ήρθε δοκιμαστικά χωρίς να φέρει κάτι, την δεύτερη προκειμένου να ψάξει μήπως και καταφέρει να βρει κάπου δουλειά (μάλιστα φέρεται να ανέφερε και τις επιχειρήσεις στις οποίες έκανε αίτηση) και την τρίτη φορά που ήρθε μετέφερε μία μικρή συσκευασία όπως δύο καπάκια από μπουκάλι τα οποία τα βρήκε μέσα στο πλοίο κάτω από μία αεροπορική θέση όπως της είχαν υποδείξει.

Τα ναρκωτικά την φορά εκείνη τα είχε αφήσει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Ρόδου από το οποίο και πήρε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ όπως της είχαν υποδείξει.

Η 35χρονη αλλοδαπή είχε επισημάνει μεταξύ άλλων την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η οικογένεια της με αποτέλεσμα να μην έχει σπίτι της ούτε νερό, αφού της το είχαν κόψει και αδυνατούσε να συντηρήσει το 25μηνών βρέφος της.

Η ίδια τόνισε πως όλα τα είχε κάνει για να εξοικονομήσει μερικά χρήματα για το παιδί της, χωρίς να έχει συναίσθηση ακριβώς των πράξεων της!

Σε ότι αφορά την τελευταία φορά κατά την οποία την συνέλαβαν, η Ουκρανή είπε πως θα ελάμβανε το ποσό των 700 ευρώ, όμως δεν γνώριζε την ποσότητα που θα μετέφερε και είχε την εντύπωση ότι επρόκειτο για κάτι μικρό όπως και την προηγούμενη φορά.

Η ίδια δήλωσε μετανιωμένη λέγοντας πως το μόνο που σκέπτεται είναι το ανήλικο παιδί της.
Πάντως οι ισχυρισμοί δεν είχαν πείσει εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη την είχαν κρίνει προσωρινά κρατούμενη και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σε ότι αφορά τον 48χρονο και εκείνος είχε αρνηθεί απολογούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως ο ρόλος του ήταν μεσολαβητικός προκειμένου άλλα άτομα να λαμβάνουν ποσότητες κοκαΐνης και ως αντάλλαγμα εκείνος θα ελάμβανε την ποσότητα που χρειαζόταν για δική του χρήση.

Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώ το ίδιο διάστημα κρατούνταν στις φυλακές για άλλη υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης για την οποία είχε συλληφθεί μαζί με έναν ακόμη Έλληνα και δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής στις 26 Απριλίου 2015 στην Παστίδα.
zougla.gr
Πηγή:rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *