επικαιρότητα

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια

Απειλές κατά του πρωθυπουργού και Ελλήνων υπουργών«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Με αυτή την φράση ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Γιγκίτ Μπουλούτ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ΗΑΒΕΡ, συντηρεί την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες από πολλούς αναλυτές χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα τεταμένες τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ρητές απειλές πλέον στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και υπουργών ανέφεραν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Newsbeast.gr.

Στο πλαίσιο αυτό χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν δύο σκληρές αερομαχίες νότια της Χίου. Σύμφωνα με πηγές στο ΓΕΕΘΑ ένα τουρκικό ζεύγος μαχητικών F-16 μπήκε χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στο FIR Αθηνών στις 14:20 στην περιοχή της Λήμνου και κατευθύνθηκε νότια.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αθήνας απογείωσε το ζεύγος ετοιμότητας της Σκύρου, που αποτελούνταν από δύο F-16. Οι Τούρκοι αφού πέρασαν από την Λέσβο και την Χίο, έφτασαν στη Σάμο και γύρισαν βόρεια, χωρίς να ανταποκρίνονται στις υποδείξεις των Ελλήνων χειριστών. Όταν έφτασαν και πάλι νότια της Χίου ξεκίνησε η πρώτη αερομαχία κατά την οποία σχετικά γρήγορα τα ελληνικά μαχητικά απέκτησαν το τακτικό πλεονέκτημα, αναγκάζοντας τα τουρκικά μαχητικά να στρέψουν ανατολικά.

Ενώ όμως όλοι νόμιζαν πως τα τουρκικά αποχωρούν, εκείνα έκαναν στροφή. Η αντίδραση του ελληνικού ζευγαριού που δεν είχε πάψει να τα επιτηρεί ήταν άμεση και ξεκίνησε δεύτερη αερομαχία.

Αυτή ήταν σκληρότερη από την πρώτη. Τα περιθώρια ωστόσο που είχαν τα τουρκικά μαχητικά για να κινηθούν δεν ήταν και μεγάλα καθώς ήδη τα ελληνικά μαχητικά τους ήλεγχαν. Το τουρκικό ζεύγος αποχώρησε. Συνολικά η Τουρκία χθες έστειλε στο Αιγαίο 6 μαχητικά F-16 σε τρεις σχηματισμούς εκ των οποίων ο ένας με τον οποίο έγινε η εμπλοκή ήταν και οπλισμένος και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235. Τα δύο αυτά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 30 από τις 31 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου που σημειώθηκαν χθες. Η τουρκική αεροπορία σημείωσε επίσης και 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.


Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Στο παντοπωλειο BAZAR στην οδο Κοδρικτωνος , δεν εχει ουτε ενα μικρο προιον της ΚΑΙΡ !!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά