ροή ειδήσεων

Ελάφρυνση του χρέους δείχνει η αναβάθμιση από τον Fitch UPD



Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings προχώρησε σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από «Β-» σε «Β» με θετική προοπτική, εκτιμώντας ότι το Eurogroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα περαιτέρω ανακούφιση για την εξυπηρέτηση του χρέους της κατά τη διάρκεια του έτους, γράφει η γερμανική Handelsblat.

Όπως τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch βλέπει την Ελλάδα να βαδίζει στον σωστό δρόμο και αξιολογεί πιο θετικά τη φερεγγυότητα της χώρας.

Ο οίκος Fitch αναμένει μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα. Επιπλέον, τα νομοθετικά μέτρα πρέπει να λειτουργήσουν έως το 2020 και να βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Ο οργανισμός αναμένει επίσης από το Eurogroup να παράσχει στη χώρα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους κατά τη διάρκεια του έτους.
Ικανοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

«Οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αποτελούν ισχυρή ένδειξη της σταθερά ανοδικής πορείας της και της διαρκούς ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Απόδειξη αυτού και η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές», σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Και προσθέτει: «Με τη λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος, την εκπόνηση από την κυβέρνηση της ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής και τη δημιουργία ενός "μαξιλαριού" ρευστότητας για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, δημιουργούνται οι βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει και τον κόσμο της εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2017, ο οίκος Fitch είχε προβεί σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (από «CCC» σε «Β-»), με θετική προοπτική.

Επίσης, πριν από περίπου ένα μήνα ο οίκος Standard & Poor's είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε 'B' από 'B-' με θετικές προοπτικές, ενώ έκανε λόγο για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισής της Ελλάδας εντός του 2018.

Ο Fitch αιτιολογώντας την απόφασή του για αναβάθμιση της Ελλάδας, εκτίμησε ότι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας θα βελτιωθεί, βασιζόμενη στη διατηρήσιμη αύξηση του ΑΕΠ, τους μειωμένους πολιτικούς κινδύνους, το ιστορικό πρωτογενών πλεονασμάτων της γενικής κυβέρνησης και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που νομοθετήθηκαν για να εφαρμοσθούν έως το 2020.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *