ροή ειδήσεων

Δείτε live: Το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα


Κόσμος έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα, καθώς καταφτάνουν με κάθε μέσο, από όλη την Ελλάδα, πολίτες που θέλουν να μετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, που θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ.

Ηδη έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων προς το Σύνταγμα, ενώ η περιοχή κινείται στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου.

Νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά περίπου 1.000 Κρητικοί- με τρία πλοία από τα Χανιά και το Ηράκλειο- πολλοί από αυτούς φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με ελληνικές σημαίες στα χέρια. Μετά την αποβίβαση, έψαλαν τον εθνικό Υμνο και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Μακεδονία Ξακουστή» συνοδεία κρητικής λύρας.

Δείτε live










Παράλληλα, άρχισαν να φτάνουν και τα πρώτα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι συνολικά 2.500 λεωφορεία θα μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Πολίτες θα ταξιδέψουν και με ΙΧ.


Στο Σύνταγμα ήδη όλα κινούνται σε αυτό τον ρυθμό. Μικροπωλητές πωλούν σημαίες σε κάθε γωνιά, κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται, ενώ η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων έγινε υπό επιφωνήματα και χειροκροτήματα των πολιτών που ήδη είναι στην πλατεία.

Για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00, η αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα. Με λεωφορεία των ΜΑΤ θα γίνουν «φραγμοί», προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων των συγκεντρωμένων, ενώ δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν. Συνολικά, 19.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός.





Παράλληλα, από τις 10 το πρωί, οι συρμοί του μετρό διέρχονται από τους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια δίχως να κάνουν στάση.

Τα λεωφορεία που προέρχονται από Νότια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στη λεωφόρο Συγγρού, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό ΦΙΞ και τα λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στο Μπάντμιντον, ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό Κατεχάκη.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/2/18 14:17

    Κρίμα που κάποιοι πάνε και κομματικοποιούν ένα εθνικό γεγονός και κρίμα που υπάρχουν κομματόσκυλα με κομματοπρόβατα που από κάτω τους χειροκροτούν. Ο περισσότερος κόσμος δεν κατέβηκε ρε εξυπνοί για εσάς , αλλά για την Μακεδονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *