ροή ειδήσεων

Προβάδισμα ΝΔ με 10,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λένε οι πολίτες για Σκόπια, Τουρκία, ποδόσφαιρο και οικονομία



Με 10,3 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα».


Ειδικότερα Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, η Χρυσή Αυγή 6,4% και το ΚΚΕ 5,6%, η Ένωση Κεντρώων 2,3% και ΑΝΕΛ 1,5%. Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων,με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 10,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9%, έναντι 18,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,3% και το ΚΚΕ με 6,4%, η Ενωση Κεντρώων 2,6% και οι ΑΝΕΛ 1,7%.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ελαφρώς κερδισμένη εμφανίζεται η Χ.Α., η οποία με 6,4% (+0,4%) προσεγγίζει ξανά την τρίτη θέση απειλώντας το ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ περνούν το φράγμα του 1% μικρότεροι σχηματισμοί από τον χώρο της Δεξιάς, όπως η Εθνική Ενότητα των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και της Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συνοδεύουν τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αυξημένα είναι και τα ποσοστά όσων στρέφονται στο λευκό ή στο άκυρο (6,7%), την αποχή (6%) και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει (15,7%).


Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων η επόμενη Βουλή θα διαμορφωνόταν ως εξής: ΝΔ 151 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 65 έδρες, Κίνημα Αλλαγής 28 έδρες, Χρυσή Αυγή 25 έδρες, ΚΚΕ 22 έδρες, Ένωση Κεντρώων 9 έδρες.


Με ποιον θα πάει το Κίνημα Αλλαγής;

Στο ερώτημα «σε περίπτωση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, ποιον πιστεύετε ότι πρέπει να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής για σχηματισμό κυβέρνησης» οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Τον ΣΥΡΙΖΑ 16,9%, τη ΝΔ 31,7%, Κανέναν 38,3%, Δεν ξέρω/δεν απαντώ 13,1%. Ενδιαφέρον είναι ότι το 39,5% αυτών που ψηφίζουν το Κίνημα Αλλαγής πιστεύουν ότι πρέπει το ΚΙΝ. ΑΛ. Να στηρίξει τη ΝΔ και το 37% Κανέναν.

Αλλα ευρήματα:

«Να πάμε σε εκλογές αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ» λέει το 65,3 των ερωτηθέντων

Μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 30,7% θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη και το 21,7% τον κ. Τσίπρα, ωστόσο το 47,6% απαντά κανένας ιδιαίτερα.

«Να πούμε Ναι στο “Μακεδονία;”. Το 74,5% απάντησε όχι, το 21,8% ναι, και το 3,7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Για το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, το 60,1% πιστεύει ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε λάθος την υπόθεση.

Για τα μνημόνια, το 83,2% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να βρίσκεται σε αυστηρή επιτροπεία και ένα 12,6% ότι θα βγει οριστικά από τα μνημόνια.

Για την υπόθεση NOVARTIS ΤΟ 54,4% πιστεύει ότι η παραπομπή των 10 πολιτικών έγινε για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, το 31,7% πιστεύει ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Στο ερώτημα η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στο πρωτάθλημα; το 61,4 απάντησε ναι, το 21.9 όχι και το 16,7% δεν ξέρω/δεν απαντώ. Επίσης το 57,3% θεωρεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο ποδόσφαιρο επηρεάζουν αρνητικά την Κυβέρνηση.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/3/18 17:42

    Τσίπρα:
    1ον:Δωσε πισω στους συνταξιουχους τα λεφτα που τους κατεκλεψες με "λαθος υπολογισμους"
    οπως τα πηρες και μην το καθυστερεις άλλο γιατι οι συνταξιουχοι θα σε πηδηξουνε στις επομενες εκλογες οποτε και αν γινουν.Ολοι Μητσοτακη θα ψηφισουν.
    2ον:Ασε τις αξιολογησεις και τις απολυσεις στο Δημοσιο για τον Μητσοτακη όποτε βγει.
    Αλλωστε οταν βγει στην εξουσια δεν θα εχει και τιποτα αλλο να δωσει στους δανειστες για 5ο.6ο κλπ μνημονιο αφου τα εχεις ξεπουλησεις ΟΛΑ εσυ.Μισθοι,συνταξεις και απολυσεις θα ειναι το μενου του Μητσοτακη κατι που γνωριζει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/3/18 12:03

      ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΝΑ.-ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ,ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 11 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ.-

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *