ροή ειδήσεων

Εορταστική εκδήλωση του Δήμου Ρόδου, για την επέτειο των 70 χρόνων της ενσωμάτωσης με την Ελλάδα.



Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, ο Δήμος Ρόδου διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 13.00 στο Δημοτικό Θέατρο.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Δωδεκανήσιους που πολέμησαν με κάθε τρόπο τους κατακτητές ,στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στους κρατούμενους στο Κοντσεντραμέντο, στους πολεμιστές και στους νεκρούς του Αλβανικού Μετώπου, στους αγωνιστές του Συντάγματος Δωδεκανησίων Εθελοντών και του Ιερού Λόχου, στους πολεμιστές του Ρίμινι και Ελ Αλαμέιν ,στους κρατούμενους στις ιταλικές και γερμανικές φυλακές και στους εκτελεσθέντες από τις κατοχικές δυνάμεις.
Ο Δήμος Ρόδου καλεί τους επιζώντες και τους συγγενείς όλων των Δωδεκανησίων αγωνιστών όπως παρευρεθούν στην εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ,η εκδήλωση θ΄αρχίσει με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με ιστορικά ντοκουμέντα της 7ης Μαρτίου 1948 και θ΄ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με θέμα «Τιμή στους Δωδεκανήσιους Αγωνιστές.»
Στη συνέχεια θα γίνει προβολή ιστορικών φωτογραφιών της Ενσωμάτωσης με την επιμέλεια του Μουσικού Γυμνασίου Ρόδου και ανάγνωση αποσπασμάτων και μαρτυριών Ελλήνων και ξένων προσωπικοτήτων για το δωδεκανησιακό ζήτημα.
Με την ευκαιρία της επετείου ο Δήμος Ρόδου θα απονείμει τιμητική διάκριση στον αγωνιστή Γιώργο Λιναρδή ενός εκ των τελευταίων Δωδεκανησίων Ιερολοχιτών και θ΄ακολουθήσει η παραδοσιακή μελωδία της Μονολίθου Ρόδου «Ύμνος στα Δωδεκάνησα» με μουσική εκτέλεση ,στίχους και τραγούδι από τον καθηγητή παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Γυμνασίου Ρόδου Ηλία Αναστασιάδη, συνοδεία του Γιάννη Ροδίτη στο λαούτο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση ονομάτων Δωδεκανησίων Αγωνιστών.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *