ροή ειδήσεων

Τα επικίνδυνα Android apps που πρέπει να διαγράψεις απ’ το κινητό σου!



To Google Play είναι ένας υπέροχος χώρος για να βρεις το app που θέλεις. Και κυκλοφορούν και τόσα πολλά…ωστόσο βρήκαμε τα πιο επικίνδυνα Android apps που πρέπει αμέσως να διαγράψεις απ΄το κινητό σου.

Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο επικίνδυνα Android apps που πρέπει να διαγράψεις απ΄το κινητό σου; Και γιατί είναι επικίνδυνα;

Γιατί συλλέγουν πληροφορίες απ’ το κινητό σου, δημοσιεύουν προσωπικές πληροφορίες και σε ακόμα πιο ακραίες περιπτώσεις μπορούν ακόμα να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σου λογαριασμό!
Τα πιο επικίνδυνα Android apps που πρέπει να διαγράψεις απ΄το κινητό σου;

Apps που σχετίζονται με τον καιρό

Φαινομενικά ακίνδυνα και πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, όπως ανακαλύφθηκε στα περισσότερα από αυτά υπάρχουν ιοί! Σε μια περίπτωση, ένα τέτοιο app είχε ενσωματωμένο trojan το οποίο συγκέντρωνε δεδομένα απ΄το τηλέφωνο του κατόχου! Μπορείς να τσεκάρεις τον καιρό απ’ το Google ή απ’ το iPop.gr!
Social Media

Θα μου πεις γίνεται να μην έχεις το Facebook ή το Instagram στο κινητό σου; Αυτά τα apps δεν είναι επικίνδυνα με την έννοια ότι μπορούν να στα χακάρουν αλλά καταναλώνουν πολλή ενέργεια και σκοτώνουν την μπαταρία σου.
Optimizers

Είναι αυτά τα apps που υπόσχονται να “καθαρίσουν” το κινητό σου και να διαγράφουν περιττά προγράμματα ή διπλές φωτογραφίες. Ωστόσο, τα περισσότερα Android έχουν από μόνα τους αυτή τη λειτουργία ενσωματωμένη, πράγμα που σημαίνει πως τα επιπλέον apps τέτοιου είδους είναι απλά άχρηστα!
Antivirus προγράμματα από άγνωστους προγραμματιστές

Όταν οι άνθρωποι εντόπισαν ιούς στα κινητά τους, εμφανίστηκε και η ανάγκη για τα antivirus. Τότε, οι χάκερς έφτιαξαν και αυτοί δικές τους εφαρμογές antivirus για να μπορούν να κλέβουν ακόμη πιο εύκολα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ακόμα και να μπλοκάρουν το κινητό. Προσοχή!
Εφαρμογές που υπόσχονται αύξηση της μνήμης RAM

Οι εφαρμογές αυτές εντάσσονται στην κατηγορία optimizers. Το μόνο που κάνουν είναι να “καθαρίσουν” την προσωρινή μνήμη κάτι που το κάνει το κινητό από μόνο του. Επομένως, σπαταλάς τη μπαταρία σου και καταστρέφεις σιγά σιγά το κινητό σου!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *