ροή ειδήσεων

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: «Προαναγγελία πολέμου» οι δηλώσεις του Ερντογάν!



«Προαναγγελία πολέμου» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή.

Εκτίμησε πως ο Τ. Ερντογάν «θεωρεί μία μείζονά απειλή για την ίδια όποια εξέλιξη σε σχέση με τους κούρδους και λειτουργεί προληπτικά με επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της χώρας».

Υποστήριξε πως «κάνει ένα πρόπλασμα κράτους στο Αφρίν όπως στα κατεχόμενα (σ.σ. Κύπρου). Αυτά θα λειτουργήσουν ως κράτη δορυφόροι».

«Από το 2011 που ξεκίνησε η απόπειρα ανατροπής του Άσαντ οι Κούρδοι δημιούργησαν ντε φάκτο δομές για ανεξαρτησία τους. Η Τουρκία θέλει να αποτρέψει τη δημιουργία τρίτου ομόσπονδου κουρδικού κράτους με τουρκικά εδάφη».

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής κ. Μάζης τόνισε πως συμφωνεί με τη τοποθέτηση του κ. Καλεντερίδη και πρόσθεσε «ότι δεν είναι μόνο πολιτική Ερντογάν αλλά ολόκληρης της Τουρκίας. Ο Ισλαμοφασισμός στην Τουρκία λειτουργεί κανονικά».

«Οι δηλώσεις Ερντογάν αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Εκφράζουν την επεκτατική προκλητικότητα και πολιτική της Άγκυρας», ανέφερε ο κ. Καλεντερίδης προσθέτοντας πως «οι δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών είναι εκτός τόπου και χρόνου».



Χαρακτήρισε ακόμα «κατ΄ επάγγελμα αρνητή της στράτευσης» τον Φώτη Κουβέλη και αναρωτήθηκε «τι μηνύματα δίνεις στους έξω. Ένα υπουργείο με δύο γραμμές πόσο σοβαρά μας παίρνουν οι ξένοι».

«Προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτά ώρα που βλέπουμε την τουρκική πολιτική. Η επιθετικότητα δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις. Για 20 – 30 χρόνια είχαμε μια κατευναστική πολιτική έναντι της Τουρκίας» είπε ο κ. Καλεντερίδης

Σε σχέση με το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Καλεντερίδης έκανε λόγο για «επιχείρηση άσκησης ψυχολογικής πίεσης στην Ελλάδα».

Τόνισε πως «ταπεινώθηκε η ελληνική κοινή γνώμη» και εκτίμησε πως « (ο Ερντογάν) θέλει να χρησιμοποιήσει τους στρατιωτικούς ως μέσο πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης. Θέλει να μπουμε στο θέμα του ‘δούναι και λαβείν’».

Ο κ. Καλεντερίδης σημείωσε ακόμα πως «από το κατηγορητήριο θα καταλάβουμε τις προθέσεις Ερντογάν».

Επιπλέον εκτίμησε πως ορθώς ο πρωθυπουργός δεν κάλεσε τηλεφωνικά τον Τ. Ερντογάν αφού τότε η υπόθεση θα γινόταν «διμερές θέμα».

Ο κ. Μάζης επίσης αναγνώρισε πως υπήρξε υποτίμηση του συμβάντος από την αρχή ενώ μιλώντας για τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού τόνισε πως οι Τούρκοι ήθελαν να πάρουν αιχμαλώτους.

Όλοι πλέον το ψελλίζουν. Οι καταστάσεις πλέον είναι επικίνδυνες και όπως φαίνεται κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε σύγκρουση.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις λεγόμενες ψυχολογικές επιχειρήσεις. Σήμερα αλιεύσαμε από το youtube δύο βίντεο που λένε πολλά. Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή, διότι η Αγκυρα θέλει να τονώσει την ψυχολογία των Τούρκων, με σκοπό να δείξει πως η Τουρκία έχει το πάνω χέρι με την Ελλάδα.

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν, τα οποία ανέβηκαν μόλις πριν λίγα 24ωρα, σε παραγωγές χολιγουντιανής απόχρωσης, οι Τούρκοι μας δείχνουν την εκπαίδευση της ομάδας JANDARMA. Στο δεύτερο βίντεο αξίζει να παρατηρήσουμε πως παίζει σαν μουσική υπόκρουση οθωμανικό εμβατήριο, διασκευασμένο βέβαια με την σύγχρονη τουρκική μουσική.



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ιδρύθηκε το 1839. Οι «Αετοί των συνόρων», μια μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Τουρκίας, ήταν αυτοί που συνέλαβαν τους δύο έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι ανήκουν στην Γ’ Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία Ρίμινι.

Η οργάνωση έχει στρατιωτική δομή που περιλαμβάνει το Αρχηγείο Χωροφυλακής, τη Διοίκηση Μονάδων Εσωτερικής Ασφαλείας, τη Διοίκηση Συνοριακών Δυνάμεων, τη Διοίκηση Εκπαίδευσης, τη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Σχολών και τη Διοίκηση Διοικητικής Μερίμνης.



Τα ανωτέρω δικαιολογούν και το γεγονός πως σε περιόδους πολέμου έχει συνδράμει τις προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού, όπως συνέβη το 1974, όταν μονάδες κομάντο και ελικόπτερα της Χωροφυλακής έλαβαν μέρος στην εισβολή στην Κύπρο. Η δύναμή της σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανέρχεται σε 276.320 προσωπικό, ενώ διαθέτει τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα που αριθμούν 1.475 τεθωρακισμένα και 59 ελικόπτερα αντίστοιχα. Η Χωροφυλακή μάλιστα παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της επιθετικό ελικόπτερο T-129 με κωδική ονομασία «J-1453» και προσωνύμιο «Fatih» («Πορθητής»).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *