ροή ειδήσεων

Ρόδος: "Πονοκέφαλος" η λειψυδρία για τη ΔΕΥΑΡ



«Πονοκέφαλο» προκαλούν στη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ , τα φαινόμενα της λειψυδρίας που ήδη είναι ορατά σε χωριά του νησιού μας. Σε κάποιες περιοχές που και πέρυσι αντιμετώπισαν έντονα το πρόβλημα της λειψυδρίας,από τώρα μερίδα κατοίκων τους , αναγκάζονται από τώρα να πουν το νερό – νεράκι.



Το « καμπανάκι» έχει χτυπήσει ήδη στη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ που αναζητά λύσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε συγκεκριμένες περιοχές της Ρόδου , οι γεωτρήσεις των οποίων βρίσκονται στο «κόκκινο».Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΔΕΥΑΡ οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται στο νησί μας , μπορεί να είναι ευεργετικές , όχι όμως οι αναμενόμενες, ούτε και όσες απαιτούνται για την βελτίωση των υδροφόρων οριζόντων του.Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές του νησιού μας το πόσιμο νερό χρησιμοποιείται και για αδρευτικούς λόγους.

Την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός της Ρόδου διπλασιάζεται και η ζήτηση του νερού ,λόγω της λειτουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων , αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες γεωτρήσεις να μην καλύπτουν την υπερκατανάλωση που παρατηρείται.

Την περυσινή χρονιά η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ βρέθηκε αντιμέτωπη με τον «εφιάλτη» της λειψυδρίας ή της υφαλμύρωσης , καθώς περιοχές που δεν υδροδοτούνται από το Φράγμα του Γαδουρά , ακόμη και τον Σεπτέμβριο είχαν νερό με το σταγονόμετρο.

Για να αποφευχθούν και την φετινή καλοκαιρινή περίοδο τα έντονα προβλήματα λειψυδρίας στις περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το Φράγμα Γαδουρά και βρίσκονται στο «κόκκινο» και να εξασφαλιστεί η επάρκεια του νερού , η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ έχει δρομολογήσει λύσεις με την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και την κατασκευή έργων. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου θα βγουν άμεσα στον «αέρα» οι διαγωνισμοί για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων σε συνολικά εφτά δημοτικές και τοπικές κοινότητες προϋπολογισμού πάνω από 1 εκατ. ευρώ που τα χρήματα αυτά θα διατεθούν από ιδίους πόρους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/3/18 15:38

    Άρχισαν τα όργανα απο την ανικανότητα τις εν λόγω εταιρίας να βρει την λύση... τόσα χρόνια δεν βλέπανε και δεν ακούγανε ότι οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν οτι θα εχουμε ξηρασίες και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα τι κάνατε για αυτο τίποτα ο κόσμος πλήρωνε αδρά τα έργα στους λογαριασμούς και οι εταιρία τα έκανε προσλήψεις για να βολεύεται το σύστημα...ανικανότητα σε όλους τους τομείς το μονο που μας νοιάζει ο τουρίστας που θα έρθει για 10 μέρες ο κόσμος που ζει εδώ τραβάει το κουπί και οι υπεύθυνη σφυρίζουν αδιάφορα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/18 17:24

    Η πολιτική αλητεία τελικά δεν έχει όρια...
    Μας προετοιμάζουν για συνεχόμενες διακοπές νερού και ταυτόχρονα αύξηση στην τιμή του κυβικού.
    Μια πρόταση λοιπόν που θα τους αρέσει!
    Ας αυξήσουν και το πάγιο που πληρώνουμε επιπλέον για την κατανάλωση νερού!
    Και επιπλέον να βάλουν φόρο πολυτελείας για την χρήση του νερού για το ντούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *