επικαιρότητα

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: "Να φύγει ο Τούρκος", φώναζε ο Η. Κασιδιάρης

Ένταση και κόντρα στη Βουλή στην Επιτροπή Άμυνας με τη Χρυσή ΑυγήΠρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη έλαβε χώρα πριν λίγο στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, παρουσία του Έλληνα και του Κύπριου υπ. Εξωτερικών κκ Ν. Κοτζιά και Ν. Χριστοδουλίδη.


Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε όταν έλαβε τον λόγο ο Η. Κασιδιάρης, ο οποίος μετά από ένα κρεσέντο διαφόρων "ηρωικών ενεργειών" που είχε κάνει ο ίδιος όταν ήταν στον στρατό, επιτέθηκε ευθέως κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, αποκαλώντας τον Τούρκο.


"Ερχόμαστε εδώ να συζητήσουμε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αφήνουμε μέσα τον Τούρκο βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά", είπε ο Η. Κασιδιάρης και μάλιστα τα είπε στα… τουρκικά. Όπως περιέγραφαν εμβρόντητοι βουλευτές της επιτροπής, είχε γράψει στα τουρκικά ορισμένα από όσα είπε κατά του κ. Μουσταφά.


Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τους βουλευτές όλων των πτερύγων να διαμαρτύρονται έντονα και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να του φωνάζει: "Δεν ντρέπεσαι, τι είναι αυτά που λες, αυτά τα λέει ο Ερντογάν". Με την παρέμβαση αυτή ο κ. Κοτζιάς υπενθύμισε τις δηλώσεις Ερντογάν μετά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα ότι "έχουμε τέσσερις βουλευτές στην Ελλάδα".


Η Λιάνα Καννέλη του ΚΚΕ του φώναζε να δείξει τη σβάστικα που έχει τατουάζ στο χέρι, ενώ πολύ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου αλλά και πολλών βουλευτών που ζητούσαν την αποπομπή Κασιδιάρη από την αίθουσα, όπως ο Νίκος Ξυδάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Ο ίδιος ο Κασιδιάρης, μετά το "σόου" φέρεται, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να ζήτησε τηλεφωνικά οδηγίες, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση.


Η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, μετά το πρωτοφανές περιστατικό συνεχίζει τις εργασίες της, δηλαδή την ενημέρωση από τους κκ Κοτζιά και Χριστοδουλίδη.

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης