ροή ειδήσεων

Μαρινάκης κατά κυβέρνησης και εισαγγελέων: «Σκευωρία η δίωξη μου»



Πολιτική διάσταση στη δίωξη του για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» και για σωρεία άλλων αδικημάτων δίνει ο εφοπλιστής - και μεγαλοεκδότης πλέον - Βαγγέλης Μαρινάκης, εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης και των ανακριτών-εισαγγελέων.

Σε δήλωση του υποστηρίζει ότι πρόκειται για «σκευωρία» που στήθηκε μεθοδικά από την «επικίνδυνη συγκυβέρνηση», με συμμετοχή προανακριτικών υπαλλήλων και λειτουργών της δικαιοσύνης.

«Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται», αναφέρει ο μεγαλοεπιχειρημαίας ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, επιμένοντας ότι παρ' όλα αυτά η αλήθεια θα λάμψει και η αθωότητα του θα επιβεβαιωθεί, διότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» σε βάρος του.

Ο νέος "βαρόνος των media" (που ελέγχει τις εφημερίδες του πρώην ΔΟΛ, το συγκρότημα των "Παραπολιτικών" και άλλα ΜΜΕ) επιτίθεται και κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, καταλογίζοντας τους ότι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθώντας να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις σε βάρος του.

Το ύφος των δηλώσεων του εφοπλιστή-μεγαλοεκδότη προδικάζει κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και όξυνση του πολιτικού κλίματος. Σφοδρότατες επιθέσεις και "αποκαλύψεις σκανδάλων" πρέπει να αναμένονται από τις εφημερίδες "Βήμα", "Νέα" και "Παραπολιτικά".


«Με έχουν στοχοποιήσει»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Μαρινάκη για την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τουη εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα:

"Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται.

Δεν είχα ποτέ και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες πρόκειται να διενεργηθεί ανακριτική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι η επιβεβαίωση της αθωότητάς μου. Δεν υπάρχει εις βάρος μου ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ "μητρώο" για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις.

Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα "πολιορκούν" κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει λέγοντας τερατώδη ψέματα. Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί περίτρανα στους Ελληνες πολίτες ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας: Οι συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει με την ελπίδα φίμωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής".

Βρέθηκαν εμβάσματα


Επισημαίνεται ότι η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε ναρκωτικά.

Μαζ'ί με τον κ. Μαρινάκη διώκονται τρεις συνεργάτες του: Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκος Συντιχάκης, ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και ο ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης.

Η εισαγγελέας ζητά να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *