ροή ειδήσεων

Απόφαση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για ξενοδοχείο στα Στεγνά



Η Eφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας ΑΤΛΑΣ Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. για τη χρηματοδότηση σωστικής ανασκαφικής έρευνας σε ακίνητά της στην περιοχή Στεγνά Ρόδου με τους εξής όρους:

-Η οικονομική επιβάρυνση θα αφορά: α) τις αμοιβές για τον αρχαιολόγο, τους τεχνίτες και τους εργάτες της ανασκαφής, β) τη χρήση τυχόν απαραίτητων μηχανημάτων, γ) το κόστος περίφραξης και λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζόμενων, αλλά και την προστασία των αρχαίων (π.χ. κατασκευή προσωρινού οικίσκου φύλαξης ευρημάτων), δ) το κόστος για τα εργαλεία και τα υλικά της ανασκαφής, ε) το κόστος για τη σχεδιαστική αποτύπωση και την τοπογράφηση των αρχαίων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εφορείας.

-Την εποπτεία της ανασκαφής θα έχει ο επιβλέπων αρχαιολόγος, που θα οριστεί από την Εφορεία και θα επιφορτισθεί με την ευθύνη της οργάνωσης και της καθοδήγησης του συνεργείου και τον προγραμματισμό των εργασιών.

-Ο επιβλέπων αρχαιολόγος της Εφορείας θα ενημερώνει περιοδικά την ενδιαφερόμενη εταιρεία για την πορεία της ανασκαφικής έρευνας, καθώς και για τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν κατά την πραγματοποίησή της.

-Η ανασκαφική έρευνα θα γίνει χειρωνακτικά. Χρήση εκσκαφικών μηχανημάτων θα επιτραπεί μόνο σε περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει κίνδυνος για άμεση βλάβη των αρχαίων, έπειτα από συνεννόηση και τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας και την παρακολούθηση εκπροσώπων της.

-Στην περίπτωση εκβραχισμών αυτοί θα γίνουν με μηχανικά μέσα. Απαγορεύεται η χρήση εκρηκτικών.

-Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της έρευνας με ευθύνη της ενδιαφερόμενης εταιρείας, αυτή θα αναλάβει με ιδία δαπάνη την κάλυψη των αρχαιοτήτων με κατάλληλο τρόπο (γεωύφασμα και χαλίκι τύπου 3Α), προκειμένου να προστατευθούν και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έρευνα, όποτε αυτό καταστεί δυνατόν.

-Μετά το πέρας της έρευνας, η ενδιαφερόμενη εταιρεία θα ενημερωθεί εγγράφως από την Υπηρεσία για τις περαιτέρω διαδικασίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο οικοδόμησης του ακινήτου, που θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της σωστικής ανασκαφής.

-Η εταιρεία ΑΤΛΑΣ Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. δεν θα εγείρει στο μέλλον απαιτήσεις αποζημίωσης για τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες στο ακίνητο λόγω της σωστικής ανασκαφής.

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *