ροή ειδήσεων

«Καμένο χαρτί» ο Καμμένος – Γκρίζες ζώνες στην κυβερνητική συμμαχία



«Τι τρέχει με τον Καμμένο;» είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στην κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά το επεισόδιο στον Εβρο αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και πολύπειροι παράγοντες των κυβερνητικών παρασκηνίων εκτιμούν ότι η παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τις τελευταίες ημέρες είναι ουσιαστικά σε απόσταση από τα γεγονότα, δεν έχει επισκεφθεί (παραμονή του συμβάντος βρέθηκε στις καλύβες του Δέλτα Εβρου) την περιοχή για ανύψωση του ηθικού των ΕΔ και απλώς ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για το περιστατικό, ζητώντας τη συνδρομή τους για να απελευθερωθούν.

Το ίδιο έπραξε προχθές κατά την επίσκεψή του στο Βουκουρέστι και μιλώντας στον ρουμάνο ομόλογό του αναφέρθηκε σε «ομήρους έλληνες στρατιωτικούς» που είναι στις τουρκικές φυλακές, προκαλώντας πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου για τον χαρακτηρισμό.

Την περασμένη Δευτέρα ήταν επίσης απών από την κρίσιμη συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τα ελληνοτουρκικά και η διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ τέθηκαν στο επίκεντρο. Ο Αλ. Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη την ημέρα που ο Π. Καμμένος ήταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας των χωρών της ΕΕ. Από εκεί τοποθετήθηκε για το θέμα των στρατιωτικών, πέντε ημέρες μετά το περιστατικό, προκαλώντας συζήτηση για το εάν είναι ηθελημένη ή κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου η σιωπή του.

Είχε προηγηθεί η απουσία του το κρίσιμο βράδυ με το θερμό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων και την επιθετική κίνηση της τουρκικής ακταιωρού να εμβολίσει πλοίο του Λιμενικού Σώματος. Τότε ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε όχι από τον Π. Καμμένο, αλλά από τον Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ατύπως, με άνωθεν εντολή, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε κρίσιμα ζητήματα.

Ο Ευ. Αποστολάκης, που είχε συνομιλία για το περιστατικό στον Εβρο με τον τούρκο ομόλογό του Χ. Ακάρ, συναντήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον 3ο όροφο του Πενταγώνου με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ. Λίγο αργότερα, το μεσημέρι, ο Π. Καμμένος παρέθετε γεύμα σε τρεις πρώην αρχηγούς Στρατού, τους Κωνσταντίνο Ζιαζιά, Κωνσταντίνο Γκίνη και Βασίλειο Τελλίδη.

Η διάρκειας δύο ωρών συνάντηση Αποστολάκη – Πάιατ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ετέθη και το θέμα της κράτησης των δυο ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και η κινητικότητα που παρατηρείται σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ενα άλλο σημείο στο οποίο εστιάζουν διπλωματικοί και πολιτικοί παράγοντες ήταν η προ ημερών κίνηση του Π. Καμμένου να μιλήσει και για ευθύνες της ΕΕ (το συνέδεσε με το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό), ενώ χρησιμοποίησε και τον όρο «εμπλοκή», αν και στο Μαξίμου αρχικά ήθελαν χαμηλούς τόνους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/3/18 19:42

    ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.-ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΡΙΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΩ ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.-Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *