ροή ειδήσεων

Νέα γραφεία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου προς την Ελλάδα θα δημιουργηθούν στην Τουρκία.



Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Ίζμιρ Αργυρώ Παπούλια δήλωσε πως πέρυσι επισκέφτηκαν τα ελληνικά νησιά 350 χιλιάδες Τούρκοι πολίτες και πως σχεδιάζουν να ανοίξουν νέα γραφεία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου για να καλύψουν την ζήτηση


Η γενικής πρόξενος της Ελλάδας στην Ίζμιρ Αργυρώ Παπούλια δήλωσε πως πέρυσι επισκέφτηκαν τα ελληνικά νησιά 350 χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, σημειώνοντας πως θα σχηματιστούν νέα γραφεία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου λόγω του ρεκόρ αριθμού αιτήσεων για βίζα.

Η Παπούλια στην συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μαρμαρίς στη Μούγλα Μεχμέτ Μπαϊσάλ, δήλωσε πως πάνω από 40 χιλιάδες Τούρκοι πολίτες επισκέφτηκαν από το Μάρμαρις τη Ρόδο.

Αφού σημείωσε πως κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να διευκολύνουν τους Τούρκους πολίτες, η Ελληνίδα πρόξενος δήλωσε πως το Ελληνικό Προξενείο της Ίζμιρ πέρυσι διαχειρίστηκε 62 χιλιάδες θεωρήσεις εισόδου.

Τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ιστορικό ρεκόρ η Παπούλια ανέφερε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα Σένγκεν σε θεωρήσεις.

Η Παπούλια σημείωσε πως αυτή τη στιγμή έχουν γραφεία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε Ίζμιρ, Αντάλια, Μάρμαρις, Μπόντρουμ ενώ σχεδιάζουν να ανοίξουν νέα γραφεία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου και στο Τσέσμε, το Αϊβαλικ και το Κούσαντασι προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση και είπε:

«Το Μαρμαρίς είναι πολύ κοντά με τη Ρόδο όπως και τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων. Το Μαρμαρίς και η Ρόδος, μπορούν να προσφέρουν κοινά ταξιδιωτικά πακέτα με στόχο τις νέες αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία. Αυτοί οι τουρίστες μπορούν να μείνουν δυο ημέρες στο Μαρμαρίς και δυο στη Ρόδο. Ο τουρισμός, το εμπόριο και ο πολιτισμός θα προσεγγίσουν ακόμα περισσότερα τις δυο ακτές του Αιγίου το Μαρμαρίς και τη Ρόδο».

Ενώ ο Μεχμέτ Μπαϊσάλ έκανε νύξη στη σημασία να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.

Ως παράδειγμα στη συνεργασία αυτή ο Μπαϊσάλ ανέφερε το Γραφείο Χορήγησης Θεωρήσεων Εισόδου του Μαρμαρίς,

«Περιμένουμε στήριξη στα εμπορικά θέματα και για να διεξάγουμε εμπόριο. Και θέλουμε την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου στους Τούρκους πολίτες».

trt.net.tr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *