ροή ειδήσεων

Η Τουρκία παίζει με τη τραγωδία στο Αγαθονήσι– Με προκλητική NAVTEX διεκδικεί...



Η Τουρκία παίζει με τη τραγωδία στο Αγαθονήσι– Με προκλητική NAVTEX διεκδικεί την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πολύνεκρου ναυαγίου

Η Αγκυρα εκμεταλλεύθηκε ακόμη και την τραγωδία στο Αγαθονήσι, με το πολύνεκρο ναυάγιο για να επιβάλει τις διεκδικήσεις της. Με προκλητική Νavtex, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό διεκδίκησε την εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε τουρκική περιοχή!

Λίγο νωρίτερα, στην περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου είχαν κάνει την εμφάνισή τους τρεις τουρκικές ακταιωροί!

Σύμφωνα με την καταγραφή του στίγματός τους από την ιστοσελίδα Marine Traffic, οι TCSG IZMIR, DIDIM και FAMAGUSTA «χτένισαν» τη θαλάσσια περιοχή ακόμη και ανοιχτά των βορειανατολικών ακτών του Αγαθονησίου.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν παρατράγουδα χάρις στους ψύχραιμους και αποτελεσματικούς χειρισμούς του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Και στη Ρόδο

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Τούρκοι είχαν εμποδίσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Ρόδου.

Ήταν 19 Φεβρουαρίου όταν το Λιμενικό δέχθηκε κλήση για βοήθεια από ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες προς το Φαληράκι, στη Ρόδο. Αμέσως δυο σκάφη έσπευσαν σε βοήθεια. Όταν στις έξι τα χαράματα εντοπίστηκε το σκάφος το οποίο έβαζε νερά και ενώ οι 15 επιβαίνοντες κινδύνευαν με πνιγμό δυο ακταιωροί των Τούρκων άρχισαν να κάνουν ελιγμούς και με τα απόνερά τους εμπόδιζαν τους Έλληνες λιμενικούς να “δέσουν” το σκάφος με τους μετανάστες και να το ρυμουλκήσουν.

Την ίδια ώρα ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο έκαναν χαμηλές πτήσεις ενώ οι λιμενικοί προσπαθούσαν να επιβιβάσουν τους ανθρώπους που κινδύνευαν στο σκάφος του Λιμενικού.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή 15 ατόμων μόνο και μόνο να να “αποδείξουν” ότι η περιοχή αυτή τους… ανήκει και είναι εκείνοι υπεύθυνοι για την έρευνα και διάσωση…

Πληροφορίες on alert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *