ροή ειδήσεων

Οι αγώνες αυτοκινήτου επιστρέφουν στη Ρόδο (vids)

Αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων διοργανώνεται στο αεροδρόμιο Μαριτσών της Ρόδου, με ευρεία στήριξη από την τοπική κοινωνία και τους Έλληνες οδηγούς.



Η Ρόδος κατά το, κάπως πιο λαμπρό από το σημερινό, παρελθόν των ελληνικών αγωνων αυτοκινήτου ήταν ένας σημαντικός τόπος διεξαγωγής αγώνων ταχύτητας. Τα κορυφαία ονόματα ανάμεσα στους Έλληνες οδηγούς αγώνων έχουν δώσει το «παρών» σε αγώνες στο νησί των Ιπποτών, το οποίο φιλοξενούσε τις κούρσες στους δρόμους του και όχι σε πίστα.

Στην εποχή μας, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ο Θανάσης Παπαθεοδώρου και η ΔΙΕΛΠΙΣ Περί Αγώνων, έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια αναβίωσης αυτής της ατμόσφαιρας, αναγνωρίζοντας το πρόσφορο έδαφος που έχουν δημιουργήσει οι Ρόδιοι παράγοντες αλλά και απλοί φίλοι των αγώνων, στην προσπάθειά τους να δουν και πάλι αγωνιστικά αυτοκίνητα στο νησί.

Οι προσπάθειες αυτές φαίνεται πως ευδοκιμούν τελικά καθώς πρόσφατα η ΔΙΕΛΠΙΣ παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου στην Ρόδο, ανακοινώνοντας τα σχέδιά της για αγώνα ταχύτητας στο αεροδρόμιο των Μαριτσών. Προσκεκλημένοι ήταν σπουδαίοι άνθρωποι του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο πολυπρωταθλητής Λεωνίδας Κύρκος αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, όπως ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός.




Όλοι τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στην συγκεκριμένη διοργάνωση που θα αναλάβει το Σωματείο Start Line με την υποστήριξη και την προώθηση της ΔΙΕΛΠΙΣ που είναι ο promoter του αγώνα. Μάλιστα εκτός του Λεωνίδα Κύρκου βρέθηκαν και άλλοι οδηγοί στη Ρόδο προκειμένου να δουν απο κοντά την κατάσταση του αεροδρομίου και να εξετάσουν κατά πόσο είναι ασφαλής η διεξαγωγή ενός αγώνας ταχύτητας. Από τους οδηγούς, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Ρόδιος πρώην πρωταθλητής την κορυφαία κατηγορία, εκφράστηκε η άποψη ο αγώνας να προσμετρήσει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ώστε η προσέλευση των οδηγών από την υπόλοιπη Ελλάδα να είναι μεγάλη.


Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου κινούνται και οι παροχές που έχει εξασφαλίσει η ΔΙΕΛΠΙΣ για τους οδηγούς που περιλαμβάνουν δωρεάν διανυκτερεύσεις και μετακινήσεις από και προς τη Ρόδο καθώς και πολύ μικρό κόστος συμμετοχής.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Συνέντευξη Τύπου σε δύο μέρη.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *