ροή ειδήσεων

Γιλντιρίμ: Ο Τσίπρας μιλάει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά όχι για τους «8»



Σε νέου εξίσωση (έμμεση) του ζητήματος κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν αιτηθεί ασύλου στη χώρα μας προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ - Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επεκρίνοντάς τον για ότι ζητά να απελευθερώσει η Άγκυρα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς την ώρα που η Ελλάδα έχει γίνει «καταφύγιο» πραξικοπηματιών - «Η Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός


Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις, αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, συνεχίζει η Άγκυρα το παιχνίδι των προκλήσεων, σε μία περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι τεταμένες.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (09/04/2018) στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, συσχετίζοντάς το με αυτό των «8» Τούρκων των οποίων την έκδοση ζητά η Αγκυρα.

Μάλιστα επέκρινε τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση του στο θέμα καθώς όπως είπε, «ζητά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων χωρίς να μιλάει για το θέμα των "8"».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ο Γιλντιρίμ είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει γίνει «καταφύγιο» πραξικοπηματιών.

«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.


Υπενθυμίζεται ότι και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έχει βάλει επανειλημμένα με δηλώσεις του στο ίδιο «κάδρο» τους δύο Έλληνες με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου.
Ξανά στην Αδριανούπολη οι γονείς των στρατιωτικών

Εν τω μεταξύ νέα επίσκεψη πραγματοποιούν στις φυλακές της Αδριανούπολης οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Το τελευταίο ήταν την Μεγάλη Παρασκευή όπου για πρώτη φορά είδαν τα παιδιά τους χωρίς διαχωριστικό τζάμι.

Κανονικά οι επισκέψεις γίνονται κάθε Παρασκευή ωστόσο οι Τουρκικές αρχές δέχτηκαν εκτάκτως και σήμερα επισκεπτήριο, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *