ροή ειδήσεων

Νέα πρόκληση: Παρενόχλησαν τον αρχηγό του ΑΣΔΕΝ οι Τούρκοι



Η “περατζάδα” των Τούρκων μ΄ ένα F-16 από το Φαρμακονήσι δεν ήταν τυχαία. Οι Τούρκοι έστειλαν το F-16, την ώρα που στη περιοχή πετούσε ελικόπτερο που μετέφερε τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νίκο Μανωλάκο, στο Φαρμακονήσι και σ΄ άλλα νησιά της περιοχής.

Ο ΑΣΔΕΝάρχης επισκέπτεται το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτές τις μονάδες για τα καθιερωμένα χρόνια πολλά για το Πάσχα, αναφέρει το militaire.gr.

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, υποστηρίζοντας τη σαθρή θεωρία των γκρίζων ζωνών. Αυτός είναι και ο λόγος των υπερπτήσεων όταν παίρνουν χαμπάρι ότι κάποιος Έλληνας στρατιωτικός ή πολιτικός βρίσκεται στη περιοχή.
Διαβάστε επίσης: Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι

Οι επισκέψεις του ΑΣΔΕΝάρχη έγιναν βέβαια κανονικά, παρά τις προσπάθειες παρενόχλησης του ελικοπτέρου του, οι οποίες απέβησαν…άκαρπες. Ο Τούρκος αναχαιτίστηκε.

Παρενόχλησαν και τον αρχηγό του ΓΕΣ

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε αξιωματικό του Ελληνικού στρατιού.

Στις 22 Μαρτίου παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί ε 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, το οποίο παρενοχλήθηκε δύο φορές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Onalert.gr, κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR.

Οι τούρκοι όμως κλιμάκωσαν την προκλητικόητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρώ προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταύτοχρονα ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο. Στη συνομιλία δια ασυρμάτου η οποία ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι τούρκοι πιλότοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Ακαριαία έφθασαν στην περιοχή τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε σκληρή αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη. Από το πρωί πάντως τα «γεράκια» της άγκυρας έχουν κάνει σωρεία παραβιάσεων χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από ανατολικά της Ρόδου κυρίως.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας.

Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού.

Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί χαμηλή πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι.

Μπήκε στο FIR Aθηνών ώρα 10:55 και στις 10:56 εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από το νησί του Αιγαίου, πετώντας στα 3.200 πόδια (περίπου 975 μέτρα). Τελικά βγήκε από το FIR Aθηνών στις 11:10.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, συνολικά επτά τουρκικά αεροσκάφη (τέσσερα F-16 τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς, δύο F-4 που επίσης πετούσαν σε σχηματισμό και ένα CN-235) προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Από τα παραπάνω αεροσκάφη, ένα από τα ζεύγη των F-16 και το CN-235, προέβησαν σε δύο παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

eleftherostypos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/18 21:53

    Παρενοχλήσεις και παπαριές... η ψυχούλα τους το ξέρει απο τις αναρίθμητες αναχαιτήσεις πως έτσι και ήταν τα όπλα απασφαλισμένα, στο 99% των εμπλοκών θα ήταν τροφή για τα ψάρια στον πάτο του Αιγαίου.

    Προς το παρόν, μαλακίες έτσι για να περνάει η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/18 09:58

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΝΑΤΟ ΚΛΠ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΧΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ... ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *