ροή ειδήσεων

Η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Βαγγέλη Παυλίδη



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών.

Η κηδεία του σκιτσογράφου θα γίνει την Τρίτη 10 Απριλίου στις 3 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου Ρόδου (Παλιό Νεκροταφείο).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Ο Βαγγέλης Παυλίδης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1943. Το 1962, έπειτα από υποτροφία, ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές στις Η.Π.Α.. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε σε διάφορες διαφημιστικές εταιρείες έως το 1972 που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως σκιτσογράφος στην «ΟΜΑΔΑ» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και τη μακρόχρονη συνεργασία του με το «ΒΗΜΑ», που κράτησε έως το τέλος του 1979 και μετέπειτα από το 1989 έως το 2010. Υπήρξε τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και των εφημερίδων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «24 ΩΡΕΣ» ενώ σκίτσα του δημοσιεύθηκαν σε πολλές ξένες εφημερίδες, μεταξύ άλλων στις: “GUARDIAN”, “TIMES” του Λονδίνου, “PALANTE” της Αβάνας αλλά και “CONCORD MONITOR” των Η.Π.Α..


Ο Βαγγέλης Παυλίδης συμμετείχε σε πολλές διεθνείς εκθέσεις Γελοιογραφίας, στο Βερολίνο, την Κωνσταντινούπολη, το Όσλο, τη Βιέννη, τη Βαρσοβία κ.α.. Το 1978, το Μουσείο του Χιούμορ και της Σάτιρας της πόλης Γκάμπροβο στη Βουλγαρία, τον συμπεριέλαβε μεταξύ των 100 Καλύτερων Σύγχρονων Σκιτσογράφων, ενώ ο ίδιος διετέλεσε και μέλος της Κριτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Έκθεσης Γελοιογραφίας στη Γιουγκοσλαβία.

Πλείστες οι διεθνείς διακρίσεις για τον Βαγγέλη Παυλίδη, έναν συνάδελφο που κατέκτησε την κορυφή στο είδος του και τίμησε το επάγγελμα όσο λίγοι. Υπήρξε πνεύμα διαρκώς ανήσυχο, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Γελοιογράφων (FECO) ενώ εξελέγη και δημοτικός σύμβουλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ρόδο, τον τόπο που αγάπησε βαθιά ως το τέλος της ζωής του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους σκιτσογράφους της γενιάς του, καθώς με τη διεισδυτική του ματιά καυτηρίαζε τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα με απαράμιλλο τρόπο».

Πηγή: Real News – Κοινωνία

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *