ροή ειδήσεων

Η «απάντηση» Γαβρόγλου για τα παράπονα που άκουσε ο Τσίπρας στο Καστελόριζο


Του Φοίβου Κλαυδιανού

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί στο Καστελόριζο, αφού το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι είχε ήδη προγραμματίσει την πλήρωση τους.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός άκουσε, κατά την επίσκεψη του την Τρίτη στο νησί, παράπονα για ελλείψεις διδακτικού προσωπικού σε συγκεκριμένες θέσεις από καθηγητές που βρίσκονται στο νησί.

Ο ίδιος εξέφρασε κάποια έκπληξη και απάντησε ότι είχε την αίσθηση πως φέτος σε όλη την Ελλάδα είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ οι χρόνοι πλήρωσης των κενών. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα πει την ίδια, κιόλας, μέρα στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν το νησί και να λυθεί το πρόβλημα.

Από το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνουν ότι πάντα υπάρχουν κενά που προκύπτουν εκτάκτως καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, πχ. από εγκυμοσύνες, τα οποία όμως καλύπτονται σχετικά γρήγορα. Μια τέτοια αναπλήρωση έγινε και χθες, με την ανακοίνωση της κάλυψης κενών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πανελλαδικά.

Ειδικά για τα παράπονα που έγιναν στον Πρωθυπουργό, αφορούν έκτακτα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (καλλιτεχνικά και μουσική) και σύμφωνα με το υπουργείο θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει ως μέρος ευρύτερου σχεδιασμού πλήρωσης κενών που έχουν προκύψει σε όλη την επικράτεια.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, από την κυβέρνηση, απαντώντας εμμέσως και στην κριτική που έγινε τις προηγούμενες μέρες περί δωρεάν πολυτελών διακοπών στο περιφερειακό συνέδριο της Ρόδου, επισημαίνουν ότι μια από τις παράπλευρες χρησιμότητες των συνεδρίων είναι ότι όχι μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και οι υπουργοί και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματα που τους εκφράζουν, τα εξετάζουν και αναζητούν λύσεις επί τόπου μαζί τους και γενικότερα αποκτούν μια πιο ρεαλιστική εικόνα του τομέα που διαχειρίζονται.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/4/18 16:14

    ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΚΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ,ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.-ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *