ροή ειδήσεων

Καστελόριζο: Τα παράπονα καθηγητών στον Τσίπρα -«Θα σας στείλω τον Γαβρόγλου, αλλά αν μπλέξεις με τη γραφειοκρατία...»



Τα παράπονα και οι γκίνιες για τα κενά στα σχολεία δεν έλειψαν ούτε στο Καστελόριζο, όπου ο πρωθυπουργός συνομίλησε με αναπληρωτές αλλά και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Οι καθηγητές δεν έχασαν την ευκαιρία και μετέφεραν από πρώτο χέρι στον Αλέξη Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, κάνοντας λόγο για «καθυστερήσεις», αλλά και για μετακινήσεις μαθητών που έγιναν, αναγκαστικά, στη Ρόδο.


«Φέτος είχα την αίσθηση σε όλη την Ελλάδα ότι είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ οι χρόνοι πλήρωσης των κενών. Στις βασικές ειδικότητες», είπε ο κ. Τσίπρας σε διάλογο που είχε με τους εκπαιδευτικούς. Με μία από τις καθηγήτριες να παίρνει το λόγο και φέρνοντας ένα παράδειγμα να λέει στον πρωθυπουργό ότι ο καθηγητής της φυσικής «τοποθετήθηκε (σσ. στο σχολείο) το Νοέμβριο»!

Τη στιγμή που υπάρχει μαθητής που δίνει μάθημα κατεύθυνσης και εκ των πραγμάτων υπάρχει πίεση. Με την ίδια, να παροτρύνει τον πρωθυπουργό να βελτιωθεί η ενισχυτική διδασκαλία.

Στο σημείο αυτό, και σε μια προσπάθεια ο πρωθυπουργός να… ελαφρύνει το κλίμα, είπε: «Λοιπόν εγώ θα πω στον υπουργό Παιδείας, να σας επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν. Θα του το πω σήμερα για να έρθει να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Είναι προβλήματα που λύνονται πιστεύω. Βέβαια αν μπλέξει κάνεις με την γραφειοκρατία, είναι δαιδαλώδεις οι δρόμοι, αλλά αν υπάρχει θέληση θα τα λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.


iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *