επικαιρότητα

«Έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Γεράσιμος ΑγούδημοςΣε ηλικία 76 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος.

Εργάστηκε αρχικά ως ναύτης σε πλοία που έκαναν ταξίδια στη Μεσόγειο και κατάφερε αργότερα να γίνει καπετάνιος και πλοιοκτήτης.

Έγινε γνωστός λόγω της ακτοπλοΐας, αλλά η εφοπλιστική του πορεία άρχισε με φορτηγά πλοία το 1967. Στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε το 1989 με τα πλοία «Νταλιάνα» και «Μιλένα», ενώ στη συνέχεια προστέθηκε στον στόλο του και το «Δήμητρα». Και τα τρία είχαν τα ονόματα των τριών θυγατέρων του, ενώ το 1991 προστέθηκε στον στόλο του και το «Ροδάνθη», προς τιμήν της συζύγου του, Ροδάνθης Αγούδημου.

Το 1993 αγόρασε το «Ρο ΜΙΛ ΝΤΑ» που πήρε το όνομά του από τα αρχικά των ονομάτων της συζύγου του και των δύο θυγατέρων του, ενώ το 1994 δρομολόγησε το «Μαρίνα» στη γραμμή Κάλυμνος – Κως – Ρόδος.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο Γεράσιμος Αγούδημος είχε μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με τις δυνάμεις του να τον προδίδουν και να φεύγει από τη ζωή.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης