ροή ειδήσεων

Η +πλευση κοντά στους κατοίκους οκτώ ακριτικών νησιών



Με έντεκα φουσκωτά και με 18 διαφορετικές ειδικότητες γιατρών ανάμεσά τους, προκειμένου να καλύψουν τα 440 ναυτικά μίλια και να επισκεφτούν τα οκτώ απομονωμένα, ακριτικά ελληνικά νησιά, ξεκίνησαν την Πέμπτη οι 75 εθελοντές της +πλευσης για να πραγματοποιήσουν τον φετινό 5ο Διάπλου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της +πλευσης Γιάννης Αδάμης είπε ότι φετινός διάπλους είναι μια ιδιαίτερη στιγμή σημαιολογικού χαρακτήρα για την οργάνωση, καθώς είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του αντιπροέδρου της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αντώνη Ψαρουδάκη και για το λόγο αυτό ονομάστηκε «Διάπλους του Απόλλωνα».

Τα νησιά που θα επισκεφθούν οι εθελοντές της ομάδας μέχρι τις 6 Μαΐου είναι η Κίμωλος, η Σίκινος, η Ηρακλειά, η Αστυπάλαια, η Ψέριμος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί και οι Αρκοί. Οι δράσεις της ομάδας θα εστιάσουν στην προσφορά σε τρεις βασικούς τομείς: στις ιατρικές προληπτικές εξετάσεις, τα έργα υποδομής και την ευαισθητοποίηση στον πολιτιστικό τομέα και στον τομέα της εκπαίδευσης σε κάθε νησί.

Ανάμεσα στις δράσεις που θα καλύψει η +πλευση είναι μικροβιολογικές εξετάσεις για τους κατοίκους των νησιών, ομιλίες για το κάπνισμα σε συνεργασία με την ομάδα Smoke Free, κυνήγι θησαυρού για τα παιδιά, κατασκευή σχολικής αίθουσας και δημόσιου αφαλατωτή στο Αγαθονήσι, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ και βιβλιοθήκης στους Λειψούς. Μέσω των χορηγών της ομάδας που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα να προσφερθεί για τα παιδιά των νησιών ηλεκτρονικός εξοπλισμός, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διαδραστικοί πίνακες. Παράλληλα στην Κίμωλο θα γίνει δωρεά ανατρεπόμενου οχήματος για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ στην Ηρακλειά θα παρασχεθεί ιατρικός εξοπλισμός.

Ο κ. Αδάμης, επεσήμανε επίσης, ότι η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που δίνει στα μέλη της ομάδας μεγάλη δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους, ενώ η μεγαλύτερη δυσκολία πέραν των καιρικών συνθηκών, είναι η συνεχόμενη αναζήτηση πόρων και χορηγών, καθώς όλη η ομάδα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, δηλαδή, όπως εξήγησε «όλα τα χρήματα προέρχονται από τους χορηγούς και πηγαίνουν στα έργα υποδομής, με συνέπεια οι εθελοντές να πληρώνουν το ταξίδι με δικά τους χρήματα».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *