ροή ειδήσεων

Xiaomi Redmi 4A – Εξερράγη στη Ρόδο και προκάλεσε τροχαίο ατύχημα και τραυματισμούς!



Ουσιαστικά δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι σχετικό, αφού και άλλες φορές έχουμε δει, αν και σπάνια, να εξερράγετε κινητό της Xiaomi. Αυτή την φορά όμως έγινε εδώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ρόδο όπως διαβάζουμε. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να έχουμε ένα σοβαρό τροχαίο και σοβαρούς επίσης τραυματισμούς!


Όπως μάθαμε, η είδηση βγήκε από την μήνυση που κατάθεσαν κατά της Xiaomi με έδρα την Κίνα, κατά παρόχου κινητής τηλεφωνίας και κατά ανώνυμης εταιρείας πώλησης ειδών κινητής τηλεφωνίας, δύο κάτοικοι της Ρόδου και δύο Κύπριοι. Η μήνυση κατατέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αξίωση για αποζημίωση από αδικοπραξία.

Η Xiaomi όπως γνωρίζουμε είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του Xiaomi Redmi 4A και συγκεκριμένα σε αυτή την περίπτωση το μοντέλο είναι ένα Xiaomi Redmi 4A 32GB Grey.


Η δεύτερη εναγόμενη που αναφέρετε στο κατηγορητήριο, είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, που στα καταστήματά της πουλάει κινητά και αξεσουάρ.

Η τρίτη εναγόμενη είναι η εμπορική εταιρεία που ασχολείται με την χονδρική πώληση ηλεκτρονικών συσκευών της εταιρείας Xiaomi.


Στις 17 Νοεμβρίου 2017, ο ένας από τους δύο Ροδίτες, επισκέφτηκε το κατάστημα της δεύτερης εναγόμενης στην Ρόδο, όπου ενημέρωσε τον εκεί υπάλληλο ότι ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Λόγο αυτού, ο αρμόδιος υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δικαιούται ν’ αγοράσει καινούργια συσκευή κινητού τηλεφώνου, με επιδότηση, αρκεί να έκανε συμβόλαιο για 24 μήνες, όπου και έκανε στο τέλος. ΣΑν κινητό του πρότεινε το Xiaomi Redmi 4A, που κατασκευάζεται από την Xiaomi, που εισάγει και διανέμει αποκλειστικά ο τρίτος εναγόμενος.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 03.00 π.μ. ο κάτοχος του Xiaomi Redmi 4A, οδηγούσε ένα αυτοκίνητο που ανήκει κατά κυριότητα στον δεύτερο Ροδίτη. Όπως αναφέρετε στο κατηγορητήριο, οδηγούσε επί της οδού Βύρωνος, με κατεύθυνση από το Δημοτικό Στάδιο προς την οδό Κοδριγκτώνος.

Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν και δύο κυρίες, η μία στη θέση του συνοδηγού και άλλη στο πίσω κάθισμα. Ενώ οδηγούσε ο κάτοχος του Redmi 4A, η συσκευή εντελώς ξαφνικά εξερράγη στην αριστερή έσω τσέπη του σακακιού του που το είχε, έκανε ανάφλεξη και άρχισαν να παίρνουν φωτιά τα ρούχα του! Η έκρηξη έγινε αιφνιδίως, με ανάπτυξη μεγάλης θερμοκρασίας στην περιοχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο κάτοχος του κινητού και ως οδηγός, να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε. Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν να φύγει τ’ αμάξι δεξιά και να χτυπήσει αρχικά σε κολόνα φωτισμού και στην συνέχεια σε δέντρο στο δεξιό πεζοδρόμιο της οδού Δημοκρατίας, στην κατεύθυνση που εκινείτο το αυτοκίνητο. Εξαιτίας του ατυχήματος τραυματίσθηκαν ο οδηγός με τους υπόλοιπους τρεις που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.


Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός και κάτοχος του Xiaomi Redmi 4A, είχε υποστεί κατάγματα πλευρών, κάκωση δεξιού γόνατος, έγκαυμα δείκτη και μέσου δακτύλου δεξιού άνω άκρου και έγκαυμα κοιλιακής χώρας, ενώ είχαν σπάσει τα τρία μπροστινά δόντια του. Λόγο της φύσεως των τραυμάτων, του έγινε εισαγωγή στην θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι που ήταν μέσα στο αμάξι, η μία κυρία υπέστη εγκεφαλική διάσειση και κάκωση θώρακος, ενώ η δεύτερη κυρία έφερε θλαστικό τραύμα τριχωτού κεφαλής, για τον οποίο της έγινε απεικονιστικός και εργαστηριακός έλεγχος και χρειάστηκε να εισηχθεί στην Β’ Χειρουργική Κλινική για παρακολούθηση.

Το δε αυτοκίνητο, από την πρόσκρουση αρχικώς με την κολόνα και μετά με το δέντρο, καταστράφηκε τελείως το μπροστινό μέρος, ενώ και το υπόλοιπο αμάξωμα υπέστη σοβαρές ζημιές.

Με την αγωγή που κατατέθηκε διεκδικούν συνολικά αποζημίωση ύψους 128.900 ευρώ. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Σκορδίλης.

itechnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *