ροή ειδήσεων

Εγινε γάμος στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο μετά από 27 ολόκληρα χρόνια

Νύφη η Χριστίνα Χαλκίτη από τη Ρόδο



Το στιγμιότυπο είναι από τον ξεχωριστό γάμο μεταξύ εγκλωβισμένων που έγινε το Σάββατο για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια στο κατεχόμενο Ριζακάρπασο. Τη φωτογραφία ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο «τουίτερ» ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος παρέστη στην τελετή.


ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Για πρώτη φορά από το 1991,η καμπάνα της εκκλησίας του Αγίου Συνεσίου, στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο στην σκλαβωμένη Καρπασία ήχησε ξανά χαρμόσυνα στην τελετή γάμου ζευγαριού εγκλωβισμένων.

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο εγκλωβισμένος Χρίστος Αχιλλέως και η αγαπημένη του Χριστίνα Χαλκίτη.

Ο Χρίστος Αχιλλέως, ο οποίος προέρχεται από τη μεγαλύτερη οικογένεια Ριζοκαρπασιτών και είναι ένα από 13 αδέλφια, μαζί με την εκλεκτή του Χριστίνα Χαλκίτη, από τη Ρόδο, ξαναζωντάνευαν το κατεχόμενο χωριό τελώντας το μυστήριο στην μοναδική εκκλησία που λειτουργεί κανονικά στην κατεχόμενη περιοχή. Ο Άγιος Συνέσιος είναι η μοναδική εκκλησία στην κατεχόμενη περιοχή η οποία ουδέποτε διέκοψε τη λειτουργία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μυστήριο του γάμου τέλεσε ο πατήρ Ζαχαρίας, ο μοναδικός ιερέας ο οποίος ζει στο Ριζοκάρπασο και λειτουργεί επίσης στην εκκλησία της ιστορικής Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Σήμερα, σε ολόκληρο το Ριζοκάρπασο ζουν 410 Καρπασίτες, Ε/κύπριοι και Μαρωνίτες.

Στον ξεχωριστό γάμο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφίες από την τελετή στον λογαριασμό του στο twitter.

ekirikas

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *