επικαιρότητα

Αυτό θα πει ανακύκλωση: Έκανε το γάλα, ρούχο! (φωτογραφίες και βίντεο)ΜΙα 29χρονη Γερμανίδα έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς επιχειρηματίες. Η Anke Domaske, ήξερε να φτιάχνει ρούχα από παιδί, άλλα είχε όνειρο να γίνει επιστήμονας. Συνδύασε να δύο αυτά ενδιαφέροντα και μετέτρεψε το γάλα σε ύφασμα κάνοντας ένα τεχολογικό θαύμα με γνώμονα την οικολογική της συνείδηση!Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι γάλακτος στην Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια. Τώρα, το άχρηστο γάλα μετατρέπεται σε υφαντικές ίνες. Η νεαρή Γερμανίδα που εμπνεύστηκε αυτή διαδικασία, χρησιμοποιεί το γάλα όταν πλέον είναι ακατάλληλο για κατανάλωση και επεξεργάζεται την πρωτεΐνη καζεΐνη για τη δημιουργία ρούχων.

Η εταιρία της, η Qmilk άνοιξε μετά από 10 μήνες πειραματισμών. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί και μια σειρά καλλυντικών που βασίζονται στο γάλα.Όλα ξεκίνησαν από μια δεξαμενή, ένα μίξερ και ένα θερμόμετρο για μαρμελάδες που αγοράστηκε από ένα παντοπωλείο για € 200.

Έτσι η Γερμανίδα έφτιαξε την start-up εταιρία της, στην κουζίνα του σπιτιού της!Η ίνα μπορεί να μετατραπεί σε ύφασμα βασισμένο 100% στο γάλα, όπως επίσης να αναμειχθεί -χωρίς να φαίνεται -με μαλλί ή μετάξι. Έχει αντοχή στο τέντωμα όπως το μαλλί, είναι και αντιβακτηριακή. «Για να φτιάξετε ένα κιλό βαμβάκι απαιτούνται 20.000 λίτρα νερού. Η δική μας διαδικασία χρησιμοποιεί μόνο δύο λίτρα νερού», λέει η 29χρονη επιχειρηματίας.Το ύφασμα QMilch κοστίζει γύρω στα 30 δολάρια ανά κιλό, σε σύγκριση με τα 3,8 δολάρια ανά κιλό που κοστίζουν τα βαμβακερά νήματα. Δείτε το σχετικό βίντεο της κατασκευάστριας εταιρίας


medicalland

Σχόλια

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης