ροή ειδήσεων

«Μαστίγωμα» από τα ΜΜΕ για το φιάσκο με τον πατέρα της Μαρκλ -Γιατί φταίει ο «θερμοκέφαλος» πρίγκιπας Χάρι



Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα έπρεπε να είναι ο πιο συναρπαστικός βασιλικός γάμος των τελευταίων χρόνων: Ο εγγονός της βασίλισσας παντρεύεται μια χολιγουντιανή ηθοποιό.

Ωστόσο, όλα όσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα με τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, (αποκαλύφθηκε ότι είχε πάρει 130.000 ευρώ για να στήσει παπαράτσι φωτογραφίες, ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στο γάμο γιατί έπαθε καρδιακή προσβολή, μετά το πήρε πίσω λέγοντας ότι δεν μπορεί να λείπει από μια ιστορική στιγμή και εν τέλει κατέληξε στο ότι δεν θα πάει γιατί θα κάνει εγχείρηση καρδιάς), πάγωσαν και απογοήτευσαν τους συντηρητικούς Βρετανούς οι οποίοι δεν δίστασαν να ασκήσουν κριτική στον πρίγκιπα Χάρι, την ηθοποιό αλλά και στο παλάτι γενικότερα.

Πρώτη πρώτη η Daily Mail έκανε σφοδρή κριτική στο ζευγάρι, ιδιαίτερα στον «θερμοκέφαλο πρίγκιπα Χάρι» τον οποίο κατηγόρησε για το γεγονός ότι δεν φρόντισε εδώ και έξι μήνες να γνωρίσει τον πεθερό του.



Εγραψε χαρακτηριστικά η Daily Mail:

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ, που κανονικά δουλεύει σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, φαίνεται τόσο άστοχο και αποδιοργανωμένο.

Η ανακοίνωση της Τετάρτης με τα παρανυφάκια δεν κάλυψε την αίσθηση πανικού που υπήρχε στο παλάτι.

Η μητέρα της νύφης έφθασε στο Λονδίνο μόλις τρεις ημέρες πριν το γάμο. Η αδελφή της έβγαλε την Τρίτη ανακοίνωση ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν την αφήνει να μιλάει. Ο αδελφός της την περασμένη εβδομάδα με ένα γράμμα κόλαφο προειδοποιούσε τον πρίγκιπα Χάρι να μην την παντρευτεί.

Αν όλους αυτούς η Μέγκαν Μαρκλ τους είχε καλέσει στο γάμο δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά.

Αν οι σύμβουλοι του Μπάκιγχαμ είχαν ψιθυρίσει στον πρίγκιπα Χάρι ότι κρατώντας εκτός τους συγγενείς της νύφης θα δημιουργούνταν προβλήματα, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Προφανώς, αυτές οι συμβολές δεν δόθηκαν.

Οσο για τον πατέρα της νύφης Τόμας Μαρκλ δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει επιτραπεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Φυσικά ο ίδιος παραβίασε την ιδιωτικότητά του την ώρα που το παλάτι του Κένσιγκτον έστελνε αυστηρές προειδοποιήσεις στα ΜΜΕ για να μην τον ενοχλούν.

Από όποια πλευρά και να δεις το θέμα, ήταν μεγάλο λάθος για τους έμπειρους βασιλικούς συμβούλους να μην καταλάβουν ότι ένας μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος ζει σε μια φτωχή, παρακμιακή, μολυσμένη από τα ναρκωτικά πόλη του Μεξικού μαζί με άλλους Αμερικανούς συνταξιούχους, δεν θα τα έβγαζε πέρα με όλα όσα συνοδεύουν το γάμο της κόρης του με έναν πρίγκιπα.

Ακόμη μεγαλύτερο λάθος, το γεγονός ότι το σχέδιο προέβλεπε ότι θα γνώριζε τον πρίγκιπα Χάρι μόλις λίγες ώρες πριν το γάμο.

Δεν μπορεί να μην σκέφτηκε κάποιος ότι θα ήταν καλύτερο ο κ. Μαρκλ να έχει συμμετοχή στο γάμο από νωρίς, εδώ και εβδομάδες. Αυτός θα ήταν ένας τρόπος για να εγκληματιστεί.

Πηγές του παλατιού την Τετάρτη υποστήριζαν ότι έχει προσφερθεί βοήθεια στον 73χρονο Τόμας Μαρκλ.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού, κάποια στελέχη εξέφραζαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανάλι επικοινωνίας με τον Τόμας Μαρκλ, τουλάχιστον τόσο όσο έτσι ώστε να αισθάνεται και εκείνος ότι συμμετέχει στη διαδικασία.

Πόσο απλό θα ήταν να έχει έρθει εδώ και καιρό στο Λονδίνο και να βρίσκεται σε ένα από τα παλάτια. Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα -τότε- Ελισάβετ η Ελληνίδα μητέρα του πήγε και έζησε μαζί τους στο Μπάκιγχαμ.



Σε κάθε περίπτωση ήταν μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι δεν εστάλη κανείς στο σπίτι του Τόμας Μαρκλ στο Μεξικό για να τον συναντήσει, να τον καθησυχάσει, να του εξηγήσει κάποια πράγματα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προσφέροντάς του τη βοήθειά του, όταν θα την χρειαζόταν.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αν ο Σερ Κρίστοφερ Γκεντ, ο πρώην ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ είχε επιληφθεί το θέματος, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ο Σερ Κρίστοφερ, όταν πέρυσι ο πρίγκιπας Φίλιππος βγήκε στη σύνταξη έφυγε και εκείνος από το παλάτι. «Ο Κρίστοφερ θα ήξερε πώς να χειριστεί τα πράγματα και συγκεκριμένα θα ήξερε πως να χειριστεί τον θερμοκέφαλο Χάρι», ο οποίος το 2016 είχε βγάλει μια ανακοίνωση που επιτίθεντο σε όσους σχολίαζαν τη σχέση του με την Μέγκαν Μαρκλ, λέει υπάλληλος του παλατιού.

Το πιο φοβερό όμως είναι το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι, έξι μήνες μετά τον αρραβώνα του με την Μέγκαν Μαρκλ, δεν έχει συναντήσει ακόμη τον πεθερό του. Και όπως πάνε τα πράγματα θα περάσει πολύ καιρός μέχρι να τον γνωρίσει. Και ήδη είναι πολύ αργά για αυτή τη γνωριμία.

Σκεφτείτε ακόμη πώς θα αισθάνεται σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι που κάποιοι συγγενείς της Μέγκαν Μαρκλ που δεν προσκλήθηκαν στο γάμο ήρθαν στο Λονδίνο και στο Ουίνδσορ με τα έξοδα πληρωμένα από κάποιες εκπομπές.

Ο πρίγκιπας Χάρι που έχει καλή πρόθεση αλλά όχι εμπειρία πήρε και κάποιες άλλες ακόμη σοβαρές αποφάσεις για το γάμο του, όπως είχε κάνει και ο αδελφός του πρίγκιπας Γουίλιαμ όταν παντρεύτηκε την Κέιτ Μίντλετον.


Είναι κατανοητό ότι η καταδίωξη της μητέρας τους από τους παπαράτσι έχει κάνει και τα δυο παιδιά καχύποπτα απέναντι στα ΜΜΕ και εμμονικά με τις εκδηλώσεις που τους αφορούν.

Ο Χάρι εξέτασε ένα προς ένα τα ονόματα από τη λίστα των καλεσμένων στο γάμο του, ωστόσο παρέλειψε να καλέσει κάποιους όχι μόνο από την οικογένεια της Μέγκαν Μαρκλ αλλά και από τη δική του.

Τα παιδιά και τα εγγόνια των εξαδέλφων της βασίλισσας Ελισάβετ, ο δούκας του Κεντ, ο δούκας του Γκλούτσεστερ, ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα δεν έχουν προσκληθεί, ενώ κατά εκπληκτικό τρόπο έχουν προσκληθεί ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ.

Τα ξαδέλφια τα οποία δεν κάλεσε είναι άτομα με τα οποία ο πρίγκιπας Χάρι είναι άτομα με τα οποία έχει μεγαλώσει μαζί τους στο παλάτι του Κένσιγκτον.

Ετσι, αναπόφευκτα, μερικά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όσο και μακρινοί συγγενείς και αν είναι, θύμωσαν πολύ που δεν προσκλήθηκαν στο γάμο και μένει να δούμε αν αυτό θα τους αφήσει κάποια πικρία και θα προκαλέσει διαφωνίες, ενώ σίγουρα δεν θα βοηθήσει στην αποδοχή της Μέγκαν Μαρκλ στην ευρύτερη βασιλική οικογένεια.



Χωρίς αμφιβολία, όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μετά από χρόνια ξαναθυμηθούν όσα συνέβησαν την εβδομάδα πριν το γάμο τους, θα γελάνε. Τώρα, όμως, δεν γελάει κανείς.

Οι υπάλληλοι του παλατιού συχνά αναφέρονται στο χάος που επικράτησε στο παλάτι με το σχεδιασμό του γάμου ως το «φιάσκο Μαρκλ».

Ενα ακόμη πρόβλημα είναι το γεγονός ότι πολλά στελέχη του παλατιού έμειναν εντελώς έξω από τις προετοιμασίες του γάμου.

Περίπου 140 άτομα από το προσωπικό της βασίλισσας θα βρίσκονται στο κάστρο των Ουίνδσορ το Σάββατο αλλά ανώτερος υπάλληλος λέει στη Daily Mail: «Δεν θα γνωρίζουμε μέχρι τελευταία στιγμή τι θα πρέπει να κάνουμε. Κανονικά θα έπρεπε να γνωρίζουμε μια εβδομάδα πριν, όπως είχε γίνει με τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Αλλά αυτή τη φορά δεν έχουμε καμία οδηγία. Τις κρατάνε μυστικές μέχρι την τελευταία ημέρα. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι βασικά μέλη της βασιλικής οικογένειας, προς έκπληξή τους, δεν έχουν γνωρίσει ακόμη την Μέγκαν Μαρκλ.

«Πριν ο Γουίλιαμ παντρευτεί την Κέιτ την γνωρίσαμε πολύ καλά», λέει ένας υπάλληλος του παλατιού. «Κανείς όμως δεν γνώρισε την Μέγκαν».

Το Μπάκιγχαμ και το Clarence House, η πριγκιπική κατοικία του Καρόλου δεν έχουν αναμειχθεί καθόλου στη διοργάνωση του γάμου του πρίγκιπα Χάρι. Την ανέλαβε εξολοκλήρου μια μικρή ομάδα υπαλλήλων του παλατιού του Κένσιγκτον.

Φίλοι του πρίγκιπα Καρόλου λένε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας φοβάται ότι ο γάμος του Χάρι έχει γίνει θέμα δυσάρεστου κουτσομπολιού. Το γεγονός ότι το θέμα με τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ συζητήθηκε στη... ναυαρχίδα του κουτσομπολιού το Chanel 4, τον ανησύχησε σοβαρά.

Ολα θα πάνε καλά στο τέλος, αλλά μέχρι στιγμής επικρατεί ένα χάος».



Τα social media κατά της Μέγκαν Μαρλ

Από την άλλη, κύμα κριτικής κατά της Μέγκαν Μαρκλ, έχει εξαπλωθεί στα social media, μετά την ανακοίνωσή της μέσω του παλατιού του Κένσιγκτον μέσω της οποία γνωστοποιούσε ότι ο πατέρας της Τόμας Μαρκλ δεν θα παραβρεθεί στο γάμο.

«Δυστυχώς ο πατέρας μου δεν θα παραβρεθεί στο γάμο μας. Πάντα νοιαζόμουν για τον πατέρα μου και ελπίζω να του δοθεί ο χώρος που χρειάζεται για να επικεντρωθεί στην υγεία του».
Κάποιοι σχολίασαν στο Twitter ότι η Μέγκαν Μαρκ «κατέπνιξε τα συναισθήματά της σαν ένα σωστό μέλος της βασιλικής οικογένειας».

«Πάντα νοιαζόμουν για τον πατέρα μου, δεν μπορούσε να πει ότι αγαπά τον πατέρα της;», είπε μια άλλη χρήστρια για να προσθέσει ότι αν η ανακοίνωση είχε γραφτεί από το παλάτι, η Μέγκαν Μαρκλ θα έπρεπε να την αλλάξει.

«Πάντα νοιαζόμουν για τον πατέρα μου. Ελα Μέγκαν, πες τη λέξη αγάπη», σχολίασε κάποιος άλλος, ενώ ένας ακόμη έγραψε: «Ενδιαφέρουσα διατύπωση. Λέει ότι πάντα νοιαζόταν για τον πατέρα της, δεν τον αγαπούσε.



Πιρς Μόργκαν κατά Μαρκλ

Εξαιρετικά σκληρή κριτική άσκηση στην Μέγκαν Μαρκλ και ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Μεγάλης Βρετανίας, ο Πιρς Μόργκαν.

«Πολύ ειρωνικό το γεγονός ότι μετά τις δικές τους προτροπές να φροντίσουμε τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εγκατέλειψαν τον Τόμας Μαρκλ μόνο του, για να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, ένα πρόβλημα που προκλήθηκε από το άγχος του για τον βασιλικό γάμο», έγραψε ο Μόργκαν στο λογαριασμό του στο Twitter με τους 6,3 εκατ. ακολούθους.

Απαντώντας σε κάποιο σχόλιο άλλου χρήστη μάλιστα, λίγο αργότερα έγραψε: «Μου αρέσει ακόμη πολύ η Μέγκαν Μαρκλ,, παρά την ανησυχητική της τάση να εξαφανίζει τους ανθρώπους που δεν την βοηθούν να εκπληρώσει το σκοπό της. Αλλά αν ο πατέρας μου έκανε εγχείριση στην καρδιά, 8.000 μίλια μακριά, δεν θα έμενα στο Λονδίνο να διαλέγω ποια τραγούδια θα τραγουδήσει ο Ελτον Τζον στο πάρτι μου».

Φωτογραφίες: ΑP




iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *