ροή ειδήσεων

Πιθανόν να έχει λάθη ο νόμος μου δηλώνει τώρα ο Παρασκευόπουλος



Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «πιθανά λάθη» που μπορεί να έχει ο νόμος του για την αποσυμφόρηση των φυλακών και περιμένει να δει «την ολοκλήρωση της εικόνας για να μπορέσει μετά ν’ αποφανθεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα».


Προβληματίζεται, εκ των υστέρων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μήπως κάποια ρύθμιση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών «δεν ήταν όπως θα έπρεπε» και περιμένει να δει «την ολοκλήρωση της εικόνας για να μπορέσει μετά ν’ αποφανθεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για «πιθανά λάθη» που μπορεί να έχει ο νόμος του και δήλωσε προβληματισμένος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε, μήπως κάποια κατηγορία που αφαιρέθηκε ήταν περιορισμένη και έπρεπε να ήταν ευρύτερη».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε:
– Για τον Νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών:

Σίγουρα προβληματίζομαι. Μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε, μήπως κάποια κατηγορία που αφαιρέθηκε ήταν περιορισμένη και έπρεπε να ήταν ευρύτερη. Αυτό οπωσδήποτε με προβληματίζει. Αλλά αυτή η απορία μήπως έχω μετανιώσει σε κάτι και αυτή νομίζω ότι συνδέεται με την επικοινωνιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Στις κατηγορίες που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, έτσι και αλλιώς, εκεί μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Περιμένω βέβαια και εγώ να δω την ολοκλήρωση της εικόνας για να μπορέσω μετά να αποφανθώ με μεγαλύτερη βεβαιότητα.
– Για τις απειλές που έχει δεχτεί:

Εχω δεχτεί απειλές και ύβρεις σοβαρές. Ακόμη και για ύβρεις ή απειλές που αφορούν το πρόσωπο των παιδιών μου. Συνήθως οι απειλές είναι ανώνυμες και αυτοί οι οποίοι εκφράζουν απειλές τόσο βαριές φροντίζουν να αποκρύπτουν την ταυτότητά τους για να μην έχουν ποινικές συνέπειες.

Είναι πραγματικά πολύ σοβαρό, αλλά νομίζω ότι η χώρα μου παρέχει ασφάλεια, μου παρέχει φύλαξη, μου παρέχει φρουρά. Το κυριότερο θέμα το οποίο υπάρχει είναι να έχουμε μια διαφορετική στάση ως κοινωνία απέναντι στο έγκλημα, να είμαστε αποτελεσματικοί, να το αντιμετωπίζουμε χωρίς να φτάνουμε και σε προσβολές ατομικών δικαιωμάτων.


– Για το εάν φωτογράφιζε την περίπτωση του Σάββα Ξηρού:

Αλίμονο αν μία ελληνική κυβέρνηση έφτιαχνε ειδικό νόμο προκειμένου ένας άνθρωπος, ο οποίος βαρύνεται με πολύ σοβαρές κατηγορίες, να βγει, ειδικά αυτός, (Σάββας Ξηρός). Προφανώς και ήταν άδικη αυτή η κατηγορία και ότι δεν υπήρχε αυτή η εξατομίκευση που λέτε ότι προέκυψε και από τη συνέχεια.
– Για το πεδίο εφαρμογής του:

Και πριν από τον νόμο αυτό είχαμε την έξοδο από την φυλακή ανθρώπων που είχαν κάνει σοβαρά εγκλήματα. Σκεφτείτε ακόμη και για τα ισόβια, τα οποία δεν αφορά αυτός ο νόμος, υπάρχουν απολύσεις και υπήρχαν απολύσεις ανέκαθεν. Αλλά σε ό,τι αφορά στη συντομότερη απόλυση, δεν αφορά στα ισόβια.

Αφορά μόνο πρόσκαιρες ποινές. Αυτό σημαίνει ότι ένας ισοβίτης, αν δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει μια κινητική, μια γενική αναπηρία σε πολύ υψηλό βαθμό, δεν βγαίνει με τον νόμο αυτό. Βγαίνουν μόνο όσοι έχουν πρόσκαιρες ποινές. Επομένως αυτοί που βγαίνουν με τον νόμο αυτό, έτσι και αλλιώς, κάποτε θα έβγαιναν.

Οσο περισσότερο χρόνο μένει στη φυλακή ένας κρατούμενος τόσο αυξάνονται τα ποσοστά της υποτροπής. Δεν έχουμε στη χώρα μας γι’ αυτό έρευνα, έχουμε όμως σε άλλες χώρες.

Ολοι όσοι απολύθηκαν το 2015 και το 2016, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, στο εξιτήριό τους αναγράφεται ότι απολύθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Οπότε είναι εύκολο να φορτώνεις στον νόμο Παρασκευόπουλου την απόλυση, χωρίς όμως ο χρόνος απόλυσης να είναι συντομότερος από αυτόν ο οποίος θα προβλεπόταν με την άλλη νομοθεσία.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/5/18 01:29

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΑΛΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.--ΒΛΕΠΕ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ--ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Δ.Ν.Τ.ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.--ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.-ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΟΣΟ 233 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΟ ΕΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.-ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΓΑΤΕ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *