ροή ειδήσεων

Ρόδος: Πλήγμα στην οικονομία της Λίνδου από την ακύρωση γάμων



Μεγάλο πλήγμα δέχεται φέτος η τοπική οικονομία της Λίνδου από την ακύρωση των πολιτικών γάμων , στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου , μετά την απαγόρευση της τέλεσης τους, από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. Από το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν μέχρι και σήμερα μόνο ένας πολιτικός γάμος τελέστηκε στην Λίνδο, παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν, για τη διαμόρφωση χώρου στην προβλήτα του Αγίου Παύλου, με φόντο το εκκλησάκι του.

Η απαγόρευση της τέλεσης των γάμων από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου έγινε πέρυσι τον Οκτώβριο , έπειτα από την άσεμνη φωτογράφηση νεόνυμφων από τη Βρετανία που ερωτοτροπούσε στο προαύλιο.

Φέτος η τέλεση πολιτικών γάμων στην Λίνδο έχουν υποστεί καθίζηση , όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας της Γιώργος Ελευθερίου. Ήδη ακυρώθηκαν για τη φετινή σεζόν ,300 πολιτικοί γάμοι από τους 700 , που είχαν προγραμματιστεί να τελεστούν στην Λίνδο. Από τους 400 που έχουν προγραμματιστεί για φέτος μόλις οι 60-70 αναμένεται να τελεστούν στην προβλήτα του Αγίου Παύλου ,αν και έχει τοποθετηθεί ξύλινη κατασκευή προκειμένου οι νεόνυμφοι ,να έχουν φόντο το γραφικό μοναστήρι του. Επίσης ανατέθηκε η φύλαξη του χώρου προκειμένου να αποφευχθούν τα απρόοπτα.

Να σημειωθεί ,πως ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός TUI, φέτος δεν πρόκειται να διοργανώσει, ούτε έναν πολιτικό γάμο στην Λίνδο, αν και τα προηγούμενα χρόνια πουλούσε πακέτα διακοπών στο νησί μας γι’ αυτό τον σκοπό.

Πάντως οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Λίνδου είναι αγανακτισμένοι , που ένα μεμονωμένο περιστατικό, η φωτογραφία με το νεαρό ζευγάρι που έκανε «στοματικό σεξ» πίσω από το Μοναστήρι του Αγίου Παύλου, τινάζει στον «αέρα» τις προσπάθειες χρόνων για να καταστεί η Λίνδος ως ειδυλλιακός τόπος τέλεσης πολιτικών γάμων.

Όπως εκτιμάται, το πλήγμα δέχεται η τοπική οικονομία της Λίνδου ,και της Ρόδου γενικότερα από την ακύρωση των πολιτικών γάμων θα είναι τεράστιο. Τα νεαρά ζευγάρια από διάφορες χώρες , που την επιλέγουν για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, συνοδεύουν συγγενείς και φίλοι τους ,που σε κάθε περίπτωση ξεπερνούν τα 20 άτομα που περνούσαν και τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Ρόδο. Από την ακύρωση 300 πολιτικών γάμων στην Λίνδο , οι επιχειρηματίες τους, χάνουν πολύτιμα έσοδα από την φετινή τουριστική σεζόν.

Να σημειωθεί , πως τον περυσινό Οκτώβριο είχε ξεσπάσει σάλος στη Ρόδο- και όχι μόνο- για τη φωτογραφία νεαρού ζευγαριού με το γαμπριάτικο «κοστούμι» (σορτς και κοντό πουκάμισο) και το νυφικό, που ερωτοτροπούσε πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο!

Αρχικά, το… γαμήλιο στοματικό σεξ παρουσίασε πρώτο ένα ζευγάρι από την Ολλανδία και στη συνέχεια οι Βρετανοί που παντρεύτηκαν πολιτικά στο νησί των Δωδεκανήσων, στις 25 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να τους μιμηθούν, στον προαύλιο χώρο μοναστηριού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή.

Οι φωτογραφίες του ζευγαριού ανέβηκαν στην προσωπική σελίδα της νύφης Carly Lunn στις 5 Οκτωβρίου.

Ο βρετανικός Τύπος «αλίευσε» την επίμαχη φωτογραφία, την δημοσίευσε και επακολούθησε αναπαραγωγή του θέματος, προκαλώντας αντιδράσεις και δυσφημίζοντας το νησί μας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/5/18 11:38

    ΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΝΔΟ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΓΥΡΩ 7.50 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΓΥΡΩ Η ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *