ροή ειδήσεων

Ο ληστής «φάντασμα» στα χέρια της ΕΛΑΣ -Ποιος είναι και πότε συνελήφθη



Ήταν ο ληστής-«φάντασμα». Είχε καταφέρει να διαγράψει από τα επίσημα αρχεία οποιοδήποτε στοιχείο του. Άλλαξε όνομα, ταυτότητα, εξωτερική εμφάνιση αλλά ο 40χρονος Αλβανός ζούσε κανονικά στην Ελλάδα έκανε ληστείες, κλοπές, συμμετείχε σε εγκληματικές οργανώσεις και αποτελούσε τον κακοποιό «Φαντομά». Και θα συνέχιζε τη δράση του ανενόχλητος αν δεν τον «ξετρύπωναν» οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Αμαρουσίου που δημιούργησαν μια κλειστή ομάδα και σχεδίασαν την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «φάντασμα».


Ο 40χρονος από το 2006 και μετά είχε πάρει μέρος σε ένοπλες ληστείες, όπως στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και σε σούπερ μάρκετ. Το 2011 όμως φεύγει για την Αλβανία και αλλάζει το μικρό του όνομα, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πια ως ένα άλλο πρόσωπο. Το 2015 βγάζει και πλαστή ελληνική ταυτότητα. Όσο λοιπόν και αν τον αναζητούσαν οι αστυνομικοί με τα παλιά του στοιχεία, αυτός είχε γίνει ένας άλλος.

Μάλιστα εκείνη τη χρονιά μαζί με συνεργούς του, στήνει το μεγάλο κόλπο που πιστεύει ότι θα του φέρει πολλά χρήματα. Με το πρόσχημα ότι θέλει να ενοικιάσει έναν επαγγελματικό χώρο, πηγαίνει να συναντήσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Με την απειλή πιστολιού, η σπείρα ακινητοποιεί το θύμα, τού δένουν τα χέρια, τα πόδια και του κλείνουν το στόμα με μονωτική ταινία. Αμέσως μετά τον κλειδώνουν στην τουαλέτα.

Ανεβαίνουν στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το σπίτι του θύματος και αρχίζουν να το ερευνούν. Αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα και εξαφανίζονται σαν κύριοι.

Οι Αρχές εντόπισαν αποτυπώματα του 40χρονου καθώς όταν έφευγαν από το σπίτι που είχαν ληστέψει ξέχασαν πίσω τους μια σακούλα γνωστού καταστήματος και μετά μια απόδειξη πάνω στην οποία υπήρχαν τα αποτυπώματα του 40χρονου. Όμως και πάλι ήταν αδύνατον να τον εντοπίσουν, καθώς ήδη αυτός κυκλοφορούσε με νέα ταυτότητα.



Ακόμα και την ημέρα που συνελήφθη επέμενε στους αστυνομικούς να δίνει τα νέα του στοιχεία και να υποστηρίζει ότι η σύλληψή του ήταν λάθος και παρανόηση των Αρχών. Ήταν τόσο αποφασισμένος που δεν δίστασε να αφήσει και υπονοούμενα για «εξωθεσμική λύση» της υπόθεσής του με τους αστυνομικούς για να μην φθάσει ποτέ στη Δικαιοσύνη. Μόνο όταν διαπίστωσε ότι ο μόνος δρόμος ήταν οι φυλακές παραδέχτηκε ότι ήταν ο ληστής «φάντασμα».


Όσο για το πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί μετά από τόσα χρόνια, αυτό το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Αν και με νόημα αφήνουν να καταλαβαίνει κανείς, ότι το λάθος του 40χρονου βρίσκεται σε πρόσωπο με το οποίο ποτέ δεν σταμάτησε να έχει επαφές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *