ροή ειδήσεων

Το... «νερό-νεράκι» θα πει φέτος το καλοκαίρι η Ρόδος


Δύσκολη αναμένεται να είναι η θερινή περίοδος όσον αφορά στο νερό, για τη Ρόδο.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του έτους, ως προς τις βροχοπτώσεις, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Ο Απρίλιος του 2018 έσπασε αρνητικό ρεκόρ εξαετίας με μόλις 3,8 mm βροχής στην πόλη της Ρόδου, ενώ συνολικά στο τετράμηνο έπεσαν 237,6mm βροχής, το αμέσως δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εξαετίας, μετά το εφιαλτικό 2016.


Αξίζει να σημειωθεί, για να γίνει αντιληπτή η μείωση ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, τον Απρίλιο του 2013 έπεσαν 47,8mm βροχής, τον Απρίλιο του 2014 έπεσαν 42,0 mm, τον αντίστοιχο μήνα του 2015 έπεσαν 8,2 mm, τον Απρίλιο του 2016 έπεσαν 10,6 mm, τον Απρίλιο του 2017 έπεσαν 5,8 mm και τον Απρίλιο 2018 έπεσαν μόλις 3,8 mm βροχής, σπάζοντας κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ!

Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις, είναι ένα από τα βασικά αίτια που η Ρόδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης, το οποίο δοκιμάζει τις αντοχές των κατοίκων, των επαγγελματιών και των τουριστών της Ρόδου και φαίνεται πως δεν πρόκειται να λυθεί, τουλάχιστον άμεσα.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά πάντως για την καλοκαιρινή περίοδο αφού, ούτε το 2018 έβρεξε αρκετά ώστε να γεμίσουν οι υδροφόροι ορίζοντες κι όπως όλα δείχνουν τα προβλήματα υδροδότησης θα συνεχιστούν στο νησί, για τις περιοχές που δεν υδροδοτούνται από το Φράγμα Γαδουρά.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, πως το 2013 έπεσε βροχή 1.058,7 mm στη διάρκεια του έτους, το 2014 καταγράφεται μείωση, με τις βροχοπτώσεις να φτάνουν συνολικά τα 727,8 mm, το 2015 οι βροχοπτώσεις δεν ξεπερνούν συνολικά τα 568,2 mm και το 2016 έφτασαν μόλις τα 313,4 mm ενώ το 2017 καταγράφηκε μια μικρή – σε σχέση με το 2016- ανάκαμψη με 479 mm. Είναι ενδεικτικό ότι το έτος 2016 έπεσε σχεδόν 1/3 ποσότητα βροχής, σε σχέση με το 2013!


 iefimerida.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/5/18 18:48

    Το φράγμα του γαϊδούρα δεν μπορει να κάλυψη τις ανάγκες του νησιού ε; και φυσικα δεν συζητάω για ποιοτητα νερού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/18 21:45

      χρονια το ΦΩΝΑΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ βαλτε βρυσεσ με μπιλια σε ολα τα ντουσ και τησ παιδικεσ χαρεσ τησ ροδου να δειτε τη οικονομια θα γινη στο νερο....και τον πρωην προεδρο φιλο δημητρη τα ειπα και στον συναδελφο του μιχαλη και στην δευαρ σε υπευθηνουσ τα ειπα ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *