ροή ειδήσεων

Με απεργιακές συγκεντρώσεις τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά



Σε μαζική συμμετοχή καλούν εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικαλιστικοί φορείς σήμερα σε όλη τη χώρα καλώντας σε απεργιακές συγκεντρώσεις με τις μεγαλύτερες να γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έντονο αντιπολεμικό χρώμα έχουν οι φετινές κινητοποιήσεις, με το αίτημα για ειρήνη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, μαζί με τις εργατικές διεκδικήσεις.

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί για να διαδηλώσουν, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους «για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις».

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα με τα προβλήματα και τις προκλήσεις να παραμένουν τεράστια» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνα και την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης, ενώ στις 11:00 δίνει ραντεβού στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά. Με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Διάφορα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Μουσείο. Με το σύνθημα «Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών» η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για Συντονισμό καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση για «Ταξική Πρωτομαγιά». «Νίκη στους λαούς, σύγκρουση με κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο» είναι το στίγμα της «Ταξικής Πρωτομαγιάς» που πλαισιώνουν συνδικαλιστές «βάσης» και σωματεία που στηρίζουν κυρίως οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο Μουσείο στις 11.00 καλούν και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως η Αναρχική Ομοσπονδία και η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση. Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα βρίσκεται από τις 10.30 στην Ομόνοια, ενώ λίγο πιο πάνω στα Χαυτεία (Εμμανουήλ Μπενάκη και Σταδίου) καλεί η Λαϊκή Ενότητα.

Στη Θεσσαλονίκη απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης στις 10.30 το πρωί, μπροστά στις εγκαταστάσεις του. Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ).
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Ακινητοποιημένα θα είναι όλη τη μέρα τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 το πρωί ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 το βράδυ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν δεμένα όλα τα πλοία στα λιμάνια. Η έναρξη της απεργίας θα είναι στις 00.01 της Τρίτης και η λήξη στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *