ροή ειδήσεων

Βαρθολομαίος: Ο Τσαβούσογλου μου είπε ότι η ώρα που θα ξανανοίξει η Χάλκη είναι κοντά



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε να ανοίξει σύντομα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης την ώρα που υπάρχει διαβεβαίωση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαιος, υποδέχτηκε την 1η Μάϊου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κλιμάκιο της οργάνωσης AHEPA, υπό τον ύπατο πρόεδρό της Καρλ Χόλιστερ.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στη Χάλκη ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδος, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, Sir Dominick Chilcott και ανώτατα μέλη της Οργάνωσης AHEPA.

Ο Παναγιώτατος περπάτησε στον κήπο με τους επισκέπτες και στη συνέχεια προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό της Ι. Μονής όπου και ο Υπατος Πρόεδρος του οργανισμού AHEPA, Καρλ Χόλιστερ (Carl R. Hollister) προσφώνησε τον Παναγιώτατο και δήλωσε ότι ο Οργανισμός στον οποίο προΐσταται προασπίζει το δικαίωμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής.

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον τελευταίο να τον διαβεβαιώνει πως η ώρα που θα ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι πολύ κοντά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *