ροή ειδήσεων

Για πρώτη φορά καταδικάστηκαν αλλοδαποί για μαζικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στον εμπρησμό της Μόριας


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου, μετά από πρόταση της Εισαγγελέως ενόχους 32 αλλοδαπούς, για την πρόκληση σωματικής βλάβης σε 11 αστυνομικούς και απόπειρα σωματικής βλάβης κατά 13 αστυνομικών με συνολική ποινή φυλάκισης 26 μήνες με τριετή αναστολή. Τρεις αθωώθηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που τιμωρούνται πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, έστω με συμβολικές ποινές, έστω και αν για τα αδικήματα του εμπρησμού, δεν τιμωρήθηκε κανένας.

Άσκησαν έφεση και λόγω της προφυλάκισης τους από τις 18/7/2017 θα αφεθούν ελεύθεροι.
Η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη πρότεινε αντίθετα την αθώωση των 32 για τα αδικήματα του εμπρησμού, της αντίστασης κατά της αρχής και της φθοράς ιδιοκτησίας· αφού κανένας μάρτυρας κατηγορίας δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον συγκεκριμένα που να προχώρησε στα παραπάνω αδικήματα, αν και ο καταυλισμός κάηκε ολοκληρος.

Το δικαστήριο, με Πρόεδρο της Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη έκανε δεκτά αρκετά ελαφρυντικά για τους κατηγορούμενους μειώνοντας την αρχική πρόταση ποινής των 83 μηνών (δηλαδή 4 μήνες για κάθε πρόκληση τραυματισμού και 3 μήνες για κάθε απόπειρα τραυματισμού). ... δλδ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ...

Στον εμπρησμό, καταστράφηκε πάνω από 60% των εγκαταστάσεών.
Δεκάδες στρέμματα γύρω από το κέντρο της Μόριας κατακάηκαν από την πυρκαγιά και οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον έξαλλοι, απαιτώντας την άμεση αποσυμφόρηση του hot spot.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *