επικαιρότητα

Λέρος: Συνεχίζεται η φρίκη με τις αποκαλύψεις -Γιατί κανένας δεν μίλησεΕξακολουθεί να πλανάται η φρίκη στο Πανελλήνιο μετά τα όσα ομολόγησαν οι "γονείς"¨-τέρατα της Λέρου, οι οποίοι σόκαραν και τον ίδιο τον ανακριτή με τις αποκαλύψεις τους.

Δεν είναι μόνο οι "γονείς" που αποκάλυψαν ευθέως ότι με απόλαυση βίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά, αλλά και το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι συγγενής είχε καταγγείλει το βιασμό των δύο παιδιών από τους γονείς τους, η υπόθεση δεν προχώρησε ποτέ και έπρεπε να φτάσουμε ετεροχρονισμένα εδώ.

Θύματα των τεράτων της Λέρου ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγόρι, 24 ετών σήμερα με νοητική υστέρηση. Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί λύγισαν στα όσα αποτρόπαια άκουγαν από τους δυο αμετανόητους γονείς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα δυο από τα τέσσερα παιδιά τους στη Λέρο, όπως και το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία γνώριζε αλλά δεν μιλούσε, κάτι που θέτει θέμα άτυπο ηθικών αυτουργών σε ένα τερατούργημα.


Τα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής το σατανικό ζευγάρι συγκλονίζουν αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν στους αστυνομικούς: «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική στέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Από τα τέσσερα παιδιά ο 27χρονος γιος δεν άντεξε τους ξυλοδαρμούς και έφυγε από το σπίτι, ενώ ο 24χρονος γιος με το 13,5 ετών κορίτσι κακοποιούνταν και σεξουαλικά. Ενώ αρκετό ξύλο φαίνεται πως είχε φάει από τους δυο γονείς και ο 8χρονος γιος τους.

Το ανήλικο κοριτσάκι που από χθες βρίσκεται στο σπίτι της θείας του, μαζί με τον 8χρονο αδερφό της δεν έχει μιλήσει και κάθεται σιωπηλό βγάζοντας μουγκρητά, αρνούμενη να φάει και να πιεί, αφού αδυνατεί να πιστέψει πως ο εφιάλτης της τελείωσε.Όσον αφορά τις καταγγελίες; Η πρώτη είχε γίνει τον Μάιο του 2017 και η δεύτερη δύο μήνες αργότερα. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά το κοριτσάκι το έσκασε από το νοσοκομείο, φοβούμενο ότι θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω στο νησί. Εντοπίστηκε όμως και επέστρεψε στην κόλαση, χωρίς να πει κουβέντα.Έπρεπε να περάσει ένας ακόμα χρόνος για αυτά τα δύο παιδιά, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το χειρότερο είναι, επισημαίνει η εφημερίδα, ότι η μια από τις δύο καταγγελίες είχε γίνει από συγγενικό πρόσωπο, το οποίο είχε καταλάβει ή τουλάχιστον είχε υποψιαστεί ότι υπάρχουν σημάδια κακοποίησης μέσα στην οικογένεια. Δυστυχώς χρειάστηκε να μεταφερθεί η 14χρονη στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία προκειμένου να ξεσκεπαστεί τελικά η φρίκη.

Τι συνέβη όμως και γιατί κανείς δεν αντιλήφθηκε από τις δημόσιες Αρχές τι ακριβώς γινόταν; Το βέβαιο είναι ότι η «συνύπαρξη» μητέρας και παιδιών στο νοσοκομείο τον Ιουλίο του 2017, δεν οδήγησε στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ερώτημα παραμένει -αναφέρει η εφημερίδα- αν έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές και παιδοψυχιατρικές εξετάσεις στα παιδιά, αν η εισαγγελική Αρχή, η οποία έδωσε την παραγγγελία για το νοσοκομείο είδε σε βάθος την υπόθεση κι αν ενημερώθηκε για τα ευρήματα των εξετάσεων των παιδιών.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν οι φρικιαστικές καταγγελίες για κακοποίηση των τριών παιδιών στη Λέρο από τους ίδιους τους γονείς τους.

Συγκεκριμένα, η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λέρο να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης