επικαιρότητα

Ν. Τόσκας: Η μικροεγκληματικότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕΛ.ΑΣ.Σε μικροεγκληματικότητα -δηλαδή κλοπές και ληστείες σε σπίτια και πεζοδρόμιο- εστιάζουν οι προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι τη διετία 2013-2014, το 70% των περιστατικών που διαχειρίστηκε η ΕΛ.ΑΣ., αφορούσε ληστείες και κλοπές «βαρύνουσας εγκληματικότητας». Ωστόσο, «το διάστημα 2015-2016 η κατάσταση αντιστράφηκε και πλέον το πρόβλημα είναι η μικροπαραβικότητα».


«Στο σοβαρότερο έγκλημα έχουν επιτευχθεί μεγάλες επιτυχίες, καθώς συνεχώς αποκαλύπτονται κυκλώματα μεγάλης εγκληματικότητας, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Ωστόσο, συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα σε χαμηλότερο επίπεδο, το οποίο ελέγχεται και πιο δύσκολα» εξήγησε, χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα των Εξαρχείων, ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε ότι «έγιναν μεγάλες επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών στην περιοχή», παρότι αναγνώρισε ότι υπάρχουν «τεράστια προβλήματα». «Υπάρχει παραβατικότητα και η ΕΛΑΣ θα αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της. Θα δείτε το επόμενο διάστημα διαφορετική αντιμετώπιση στο πεδίο της μικροεγκληματικότητας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους» εξήγησε.

Σχετικά με τον νόμο «Παρασκευόπουλου», επεσήμανε πως «στηρίζεται σε άλλον παλαιότερο νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και σε μια αντίληψη όχι τιμωρητική». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «πρέπει να επανεξετάσουμε το σύστημα μείωσης των ποινών, τα κριτήρια που ισχύουν για ορισμένες περιπτώσεις κρατουμένων, καθώς υπάρχουν κρούσματα υποτροπών».

Ο κ. Τόσκας αναγνώρισε, ακόμη, ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα ασφάλειας στα πανεπιστήμια και εξήγησε πως το ζήτημα αυτό εξετάζεται από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Αστυνομίας.

Τέλος, σε ερώτηση για τον «Ρουβίκωνα» αρκέστηκε να δηλώσει ότι το ζήτημα «κινείται ανάμεσα στη γραφικότητα και το όριο της νομιμότητας».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά