ροή ειδήσεων

Ένα βήμα πριν την έξοδο από το επάγγελμα οι περισσότεροι μηχανικοί




Γιώργος Σκιαδόπουλος


Με την επανεκλογή μας που αποτελεί σαφώς τιμή, επιβράβευση του έργου μας και ώθηση για μία ακόμα δυναμικότερη συνέχεια θέτουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα τις προτεραιότητές μας για τον κλάδο μας. Λόγω της βαρύνουσας σημασίας που διαδραματίζει και κυρίως λόγω των χαλεπών καιρών που διανύουμε, η ευθύνη που αισθανόμαστε για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, καθώς και για την ανάπτυξη και εξέλιξη του τόπου μας είναι πολύ μεγάλη. Οι προτεραιότητές μας τις οποίες και θα καταστήσουμε σαφείς μέσα από τις συνεργασίες μας και τις επαφές μας αφορούν κυρίως:

-Θέματα νησιωτικότητας και ειδικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στα νησιά της Δωδεκανήσου. Τα προβλήματα είναι τεράστια και ήδη απαριθμούμε συνεδριάσεις σε Κω, Κάλυμνο και Αστυπάλαια, ενώ προγραμματίζουμε το επόμενο φάσμα συνεργασιών μας σε Κάρπαθο, Λέρο και Πάτμο.

-Συνεργασίες με τοπικούς φορείς στα νησιά της Δωδεκανήσου με σκοπό την ευρύτερη ανάπτυξη των νησιών. Τόσο ο δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, όσο και ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Γαλουζής επέδειξαν μέσα από τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα των Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών.

-Η εξέλιξη των ήδη πετυχημένων Συνεδρίων Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού. Μέσα από τις συναντήσεις και συνεργασίες μας στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργο Στασινό, καθώς και με τις κοινές μας συνεδριάσεις με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο για τα Συνέδρια αυτά.


-Η ανάπτυξη και η εγκαινίαση της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση – και σύντομα θα υπάρξουν οι αντίστοιχες εκτενείς ανακοινώσεις μας- να σας αναφέρουμε πως έχουν γίνει προς τον Σύλλογο μας δωρεές 650 βιβλίων από συναδέλφους μας, μέλη του Συλλόγου. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, ενθαρρυντικό προς το έργο μας και συνάμα ελπιδοφόρο. Στόχος μας είναι να δομηθεί μία από τις πληρέστερες επιστημονικές βιβλιοθήκες στην χώρα μας, στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας. Στο θέμα αυτό έχουμε μία άριστη συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

-Η προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κλάδου μας ο οποίος βάλλεται συνεχώς και αδίκως. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι μηχανικοί βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξοδο από το επάγγελμα. Η κατάσταση είναι τραγική, είμαστε έτοιμοι για νέες μάχες και σίγουρα δεν θα καταθέσουμε τα όπλα μας.

-Πανελλήνιοι Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί Αστικού Εξοπλισμού. Σε μία εβδομάδα αναμένουμε την απόφαση από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να προχωρήσουμε από κοινού στις αντίστοιχες επίσημες ανακοινώσεις. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, καθότι πλέον μπορούμε να πούμε ότι το 2ο στάδιο της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια στέφθηκε με επιτυχία.

-Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την πλατεία Νομαρχίας και τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Μόλις ολοκληρωθούν και οι Διαγωνισμοί για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, -κατόπιν των αποφάσεων της ερχόμενης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, σειρά έχει ο αναμενόμενος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός της Πλατείας Νομαρχίας. Αποτελεί ένα έργο που σαφώς δύναται να αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς και την πόλη της Ρόδου.

-«3η Έκθεση Δωδεκανήσιων Αρχιτεκτόνων». Η δημοσιοποίηση και η καταγραφή του έργου των Αρχιτεκτόνων της Δωδεκανήσου έχει ιδιαίτερη σημασία την εποχή που διανύουμε και αποτελεί σαφή καθιερωμένο στόχο μας.

insider.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *