επικαιρότητα

Καταργούν κυριαρχικές αρμοδιότητες: Οι Τούρκοι έσωσαν μετανάστες στην καρδιά του Αιγαίου!Σε επιχείρηση ντε φάκτο κατάργησης των ελληνικών κυριαρχικών αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο εξελίχθηκε η άσκηση Ερευνας και Διάσωσης της Τουρκίας στην καρδιά του Αιγαίου.

Όπως ανακοίνωσαν κατόπιν εορτής οι τουρκικές αρχές, στην διάρκεια της άσκησης, η Τουρκία διεσωσε αριθμο μεταναστων, εντος της περιοχής που η Ερευνα και Διάσωση αποτελεί κυριαρχική αρμοδιότητα της Ελλαδας.
Με την άσκηση Ερευνας και Διάσωσης Deniz Aslani 2018 η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό επικαλύπτει σε ολη την έκταση της την ελληνική περιοχη ευθύνης (Search and Rescue Region), η Τουρκία ηθελε να στειλει το μήνυμα ότι μεχρι το μέσο του Αιγαίου, εκει που φθάνουν δηλαδή οι καταρχήν διεκδικήσεις της, η άσκηση αρμοδιοτήτων όπως αυτή της SAR ανήκει στην ιδια, ακομη κι αν με τέτοιες πρωτοβουλίες εγκλωβίζονται ελληνικά νησιά εντος περιοχής (υποτιθέμενης) τουρκικής κυριαρχίας.
Στην διάρκεια της Άσκησης (NAVTEX 0556/18), σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, 275 παράνομοι μεταναστες διασώθηκαν σε έξι διαφορετικά περιστατικά στο Αιγαίο, από δυνάμεις που συμμετέχουν από τον Στρατό, το Ναυτικό, την Αεροπορία, την Ακτοφυλακή αλλα και μοναδες των Μεταφορών των Επικοινωνιών και των θαλάσσιων υποθέσεων.
Η άσκηση τελικά κάθε άλλο παρά αποδείχθηκε τυχαία, καθως ετυχε να διασωθουν τόσοι μεταναστες, αν και φυσικά κάνεις δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι οι τουρκικές αρχές σε συμπαιγνία με τους δουλεμπόρους έστησαν αυτό το «ρεύμα» προς την Ελλάδα..
Ν.Μ., HELLAS JOURNAL


Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά