ροή ειδήσεων

Στη Σύμη την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας



Στη Σύμη θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος , για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν με αφορμή την ημέρα της επετείου ,λήξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου και για να εγκαινιάσει το νέο λιμάνι της Σύμης στη θέση «Πέταλος».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να αφιχθεί στη Σύμη στις 10:30 αύριο το πρωί και αμέσως θα μεταβεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδόμου , χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου , για να παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της 8ηςΜαΐου του 1945. Ακολούθως θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση , θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων και θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.

Στην συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα παραβρεθεί στην ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σύμης, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού και κατά τη διάρκεια της οποίας, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του νησιού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναμένεται εκτός των άλλων ζητημάτων, να αναφερθεί και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις στέλλοντας ηχηρό μήνυμα προς τη γείτονα χώρα, για την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου.

Μετά το πέρας αυτών των εκδηλώσεων ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει το νέο λιμάνι της Σύμης, στην συνέχεια θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Δήμος Σύμης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Να σημειωθεί πως στις αυριανές εορταστικές εκδηλώσεις της Σύμης θα παραβρεθεί και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η οποία ως γνωστό κατάγεται από το νησί το οποίο επισκέπτεται συχνά. Επίσης θα παραβρεθούν μεταξύ ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός , ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης , οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης , Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος , ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος , ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλης Χριστοδούλου, μέλη της περιφερειακής και δημοτικής αρχής Ρόδου καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της περιοχής μας.


Το νέο λιμάνι Σύμης

Το νέο λιμάνι ξεκίνησε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 5.800.000 ευρώ και σύμβαση με την εταιρεία Μαρούλης ΑΕ ύψους περίπου 4.000.000 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά το 2016 (για θέματα δημοσιονομικών προβλημάτων) η χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε από τις Δημόσιες Επενδύσεις.

Το λιμάνι διαθέτει κρηπιδώματα 345 μέτρων και είναι συνολικής έκτασης περίπου 4.000 τμ. Οι φυσικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και υπολείπονται οι χερσαίες εγκαταστάσεις και η βελτίωση της οδικής πρόσβασης έργα που θα ενταχθούν σε νέα προγράμματα.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιήθηκαν στο νησί της Σύμης , αφού η λειτουργία του, αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό και στην εν γένει ανάπτυξη και εξέλιξη του νησιού.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *