ροή ειδήσεων

Με καθυστέρηση η πρόσληψη των ναυαγοσωστών στη Ρόδο !



Με καθυστέρηση θα προσληφθούν φέτος οι ναυαγοσώστες από το Δήμο της Ρόδου , εξαιτίας του «μπάχαλου» που προέκυψε, μετά το αιφνιδιαστικό Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Δήμος Ρόδου έγκαιρα από τον περασμένο Φεβρουάριο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προχώρησε τη διαδικασία για την πρόσληψη ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις του ,όπως άλλωστε πράττει κάθε χρόνο. Όμως η αποκεντρωμένη διοίκηση του Αιγαίου ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών. Μετά την εξέλιξη αυτή που σημειώθηκε στο παρά πέντε και ενώ η τουριστική σεζόν είχε ξεκινήσει ο Δήμος Ρόδου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέα μελέτη για την κάλυψη περισσότερων θέσεων ναυαγοσωστών και την εναρμόνιση της στις αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγμή.

Το θέμα πρόσληψης ναυαγοσωστών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επανέρχεται στην αυριανή συνεδρίαση. Ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει στην πρόσληψη 12 ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουομένων σε πολυσύχναστες παραλίες του όπως στο Φαληράκι και στο Έλλη για τέσσερις μήνες. Επειδή η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και οι παραλίες του νησιού μας εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν είναι γεμάτες από λουόμενους , ο Δήμος θα προχωρήσει γρήγορα την όλη διαδικασία προκειμένου η πρόσληψη των 12 ναυαγοσωστών να γίνει στις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια είναι αμφίβολο αν και φέτος θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι για να καλύψουν τις θέσεις των ναυαγοσωστών που θα προκηρυχθούν για τις παραλίες της Ρόδου .

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *