ροή ειδήσεων

Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου: Για το πρόγραμμα Erasmus+



Το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου συμμετέχει ως εταίρος στο σχέδιο Erasmus plus KΑ219 Βασική Δράση 2 με κωδικό 2017-1-BE02-KA219-034723_4 και τίτλο «Play CS+MTG: A Collaborative Strategy with Mobile Technology Guidance» (Συνεργατική μάθηση με την αξιοποίηση έξυπνων συσκευών).

Το σχέδιο στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργατικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση έξυπνων συσκευών. Οι συμμετέχοντες μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί στα πλαίσια των έξι κοινών συναντήσεων, μία σε κάθε σχολείο, σχεδιάζουν από κοινού δραστηριότητες με τη χρήση έξυπνων συσκευών που υποστηρίζουν την ψηφιακή μάθηση.


Στο σχέδιο συμμετέχουν 6 σχολεία
Πορτογαλία, Escola Secundária de São João da Talha, Lisbon
Βέλγιο, Sint-Guido-Instituut Anderlecht, Brussels
Γερμανία, Euregio-Gymnasium, Bocholt
Λιθουανία, Joniskio "Ausros" gimnazija, Joniskio
Ιταλία, Liceo Statale "LEONARDO" SCIENTIFICO - LINGUISTICO –Giarre, Sicily
Ελλάδα, Gymnasio Gennadiou, Rhodes

Η δεύτερη κοινή συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών έγινε στην Λισσαβώνα από 16 ως 20 Απριλίου 2018. Συμμετείχαν 23 μαθητές και μαθήτριες και 12 εκπαιδευτικοί. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τρεις μαθητές του Λυκείου: Δέσποινα Κοιλού, Β΄ τάξη, Χρήστος Κούκι, Γ΄ τάξη και Σερένα Μπυλλύκμπασι επίσης Γ΄ τάξη. Τους μαθητές συνόδευσε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, κα Σοφία Αλεξίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν στις οικογένειες των πορτογάλων μαθητών και η εμπειρία ήταν αξέχαστη.

Κάθε ημέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολουθούσαν μαθήματα στο σχολείο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Εργαστήριο της τάξης του μέλλοντος» και δημιούργησαν οι ίδιοι εργασίες και εκπαιδευτικό υλικό. Η θεματική της συνάντησης αφορούσε τις διακρίσεις και το σεβασμό της διαφορετικότητας στο σχολείο.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία και ακόμα πιο εντυπωσιακή η συνεργασία και η επίλυση προβλημάτων ανάμεσα σε άτομα με διαφορετική γλώσσα και κουλτούρα.

Ξεπερνώντας το φράγμα της γλώσσας και επικοινωνώντας στην Αγγλική γλώσσα, όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν θετικές εμπειρίες, ταξίδεψαν σε μια άλλη χώρα, έκαναν νέους φίλους, έμαθαν να δημιουργούν, να μοιράζονται και να συνεργάζονται με άλλους νέους ανθρώπους.

Τον Απρίλιο του 2019 το Γυμνάσιο Γενναδίου θα φιλοξενήσει τα άλλα πέντε σχολεία, για να διοργανώσουμε τη σειρά μας αντίστοιχες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Από το Γυμνάσιο Γενναδίου, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ERASMUS +



Ο Διευθυντής

Καβάλλας Δημήτριος



alfavita.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *