ροή ειδήσεων

Με μεγάλη επιτυχία το 12ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου στις 25-27 Μαΐου, στην Πύλη d’ Amboise, όπου συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές αλλά και επαγγελματίες καλλιτέχνες και συνδιοργανώθηκε από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» με το Τμήμα Πολιτισμού Δωδ/σου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ, με τη στήριξη του ΕΒΕΔ.

Οι επισκέπτες του τριημέρου υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες και αποτελούνταν τόσο από ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες του νησιού, ενήλικες, εφήβους και πολλά παιδιά. Μεγάλα τουριστικά πρακτορεία συμπεριέλαβαν το φεστιβάλ στο πρόγραμμα των εκδρομών τους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 19 δημοσιογράφοι από Ελληνικά και διεθνή μέσα κατέγραψαν τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής, 25 Μαΐου, βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές οι 3 νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ: 1. Ανατολή Ταπούρη, 2. Δημήτρης Κλαδογένης, 3. Πάνος Βενέρης και ο Νικητής του Παιχνιδιού της Αναζήτησης του Δράκου 2018, Γιώργος Κατσίλης.

Επιπλέον, βραβεύτηκαν τα σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου για τη συνεχή, επί 3ετίας, συμμετοχή τους στο σχολικό πρόγραμμα «Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο», που πραγματοποιεί ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» με τη συνεργασία των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπ/σης. Τέλος, βραβεύτηκε ο Ιπποτικός Χορηγός της περσινής διοργάνωσης: Monastiriaka.gr.

Για την πραγματοποίηση του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους συνεισέφεραν εθελοντικά το χρόνο τους, χωρίς τους οποίους δε θα ήταν εφικτή η φετινή διοργάνωση: στον Μεχμέτ Ομέτ, που κάθε χρόνο προμηθεύει τις μπάλες σανό, σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στο στήσιμο των σκηνικών και ειδικά στους Μάνο και Γιώργο Σπανό, στις ομάδες του «Μεσαιωνικού Ρόδου» Ξιφομαχίας, Κρουστών και Γαστρονομίας, στο 1ο Σύστημα Πρσκόπων Ιαλυσού για την οργάνωση του Παιχνιδιού Αναζήτησης του Δράκου, στο σύλλογο τοξοβολίας «Φλόγα» και ειδικά στους Σάββα και Νίκο Χατζηνικολάου, στη χορεύτρια οριεντάλ Στέλλα Μαγκιώρου, στην ομάδα ιστορικών χορών Saltatio Vitae, στα μουσικά σχήματα Scherzo Musicale και Woodwings of Avalon, στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ρόδου και το Νίκο Δέτση για τη συνολική αρωγή, στον Μιχάλη Τσιλικιώτη για την κατασκευή παραδοσιακού ξυλόφουρνου και στο Νίκο Κελεπέρα για το εργαστήρι βοτσαλωτού, στη Μαριτάνα Αλακιώτου για τις μετακινήσεις, τη Μαρία Μανιώτη για το σπικάζ, στον Μπάμπη Ιωακειμίδη και τη Μαρία Αχιολά για την αρωγή τους όπου χρειαστεί! … και τέλος στους Frank Kock, την Κατερίνα-Μαρία Φανίτσα, το Γιώργο Δούμτσηκαι τα μέλη της κοινότητας Fantasticon που ήρθαν στο νησί, ειδικά για να πάρουν μέρος στο πολιτιστικό αυτό γεγονός αλλά και την δρα Φωτεινή Πέρρα για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία που παρέθεσε στο άνοιγμα του φεστιβάλ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/6/18 09:47

    που την είδατε την μεγάλη επιτυχία ;
    Είναι Μεσαιωνικό φεστιβάλ αυτό για ένα μέρος σαν την Ρόδο;;
    Έχετε πάει στην Μάλτα;;;Είσαστε πολύ λίγοι για μεγάλα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *